Jeroen Pauw baalt stevig van 5 Jaar Later naar RTL

Jeroen Pauw baalt er stevig van dat zijn kindje 5 Jaar Later noodgedwongen verhuist naar RTL 4, nu de NPO niet verder wil met het format. Dat vertelt hij dit weekend in Het Parool. Pauw én omroep NTR wilden graag door met de jaarlijkse decembertalkshow, maar de NPO niet. Daarom is het programma vanaf dit jaar te zien met Beau van Erven Dorens op RTL 4. “Ja, dat is geen vrije keus. De NPO heeft besloten dat ze iets anders wilde. Dat vond ik pijnlijk”, aldus de sterpresentator.

Hij snapt ook niet waarom de NPO er niet mee verder wil. “Het was een goed scorend programma, het werd gewaardeerd, ik heb er een Sonja Barend Award en een Tv-Beeld voor gekregen. Er zaten altijd spectaculaire momenten in: Diederik Samsom na zijn nederlaag bij de PvdA, een om zich heen slaande Gordon…

5 Jaar Later wordt geproduceerd door zijn eigen bedrijf TVBV. “Dat het programma verder kan bij RTL komt vooral doordat de rechten bij TVBV liggen. 5 jaar later is niet alleen door ons verzonnen, maar ook volledig door ons gefinancierd. Je moet vijf jaar lang allerlei gesprekken opnemen voordat je de eerste uitzending hebt.

Er liggen nu opnames klaar tot 2021. “Hoe zeg ik het netjes? Het is niet leuk als iets wat je fijn vindt om te doen, je wordt ontnomen. De realiteit bij tv is dat er soms beslissingen worden genomen die je niet begrijpt, maar als ik dan kijk naar – sorry dat het opa vertelt wordt – het feit dat ik vanaf 1989 bijna dagelijks op televisie ben, begrijp ik ook dat er zich af en toe een tegenslag voordoet. Ik dacht dat het netjes was niet te veel te mopperen.

Het Parool-interview met Jeroen Pauw kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen