Jeroen Pauw baalt stevig van 5 Jaar Later naar RTL

Geplaatst op Sat 02 Sep 2017 om 13:38

Jeroen Pauw baalt er stevig van dat zijn kindje 5 Jaar Later noodgedwongen verhuist naar RTL 4, nu de NPO niet verder wil met het format. Dat vertelt hij dit weekend in Het Parool. Pauw én omroep NTR wilden graag door met de jaarlijkse decembertalkshow, maar de NPO niet. Daarom is het programma vanaf dit jaar te zien met Beau van Erven Dorens op RTL 4. “Ja, dat is geen vrije keus. De NPO heeft besloten dat ze iets anders wilde. Dat vond ik pijnlijk”, aldus de sterpresentator.

Hij snapt ook niet waarom de NPO er niet mee verder wil. “Het was een goed scorend programma, het werd gewaardeerd, ik heb er een Sonja Barend Award en een Tv-Beeld voor gekregen. Er zaten altijd spectaculaire momenten in: Diederik Samsom na zijn nederlaag bij de PvdA, een om zich heen slaande Gordon…

5 Jaar Later wordt geproduceerd door zijn eigen bedrijf TVBV. “Dat het programma verder kan bij RTL komt vooral doordat de rechten bij TVBV liggen. 5 jaar later is niet alleen door ons verzonnen, maar ook volledig door ons gefinancierd. Je moet vijf jaar lang allerlei gesprekken opnemen voordat je de eerste uitzending hebt.

Er liggen nu opnames klaar tot 2021. “Hoe zeg ik het netjes? Het is niet leuk als iets wat je fijn vindt om te doen, je wordt ontnomen. De realiteit bij tv is dat er soms beslissingen worden genomen die je niet begrijpt, maar als ik dan kijk naar – sorry dat het opa vertelt wordt – het feit dat ik vanaf 1989 bijna dagelijks op televisie ben, begrijp ik ook dat er zich af en toe een tegenslag voordoet. Ik dacht dat het netjes was niet te veel te mopperen.

Het Parool-interview met Jeroen Pauw kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR
20 Reacties op “Jeroen Pauw baalt stevig van 5 Jaar Later naar RTL”


 1. B

  Zonde. Jeroen doet dit top.

 2. Johan

  Vreemde beslissing. 5 Jaar later met Jeroen was een top programma.

 3. Gallus

  Men moet Pauw niet te veel in de weg leggen.
  Laten we bij zijn dat nu in elk geval de compleet lege hilariteit bij Jinek wordt vervangen door wat meer ernst en minder giechelende kleuters. Het was elitaire maar ordinaire en triviale terrasjeshumor van een groep die zich laat verleiden tot een groot gebrek aan ernst en belangstelling; alleen maar genotzoekeroij van zelfzuchtige zogenaamde welgestand.
  Zie vooral de laatste uitzending.

 4. b

  Jammer dat het naar RTL gaat maar niet getreurd over een jaar is het weer terug bij de NPO omdat alles wat RTL in zijn handen krijgt momenteel een flop word. Dat commerciele sausje werkt niet meer en loopt op zijn einde. Zeker als beroeps snotteraar Beautje het in zijn handen krijgt.

 5. Jenny

  Achterlijke beslissing nummer zoveel bij de Nederlandse Postduiven Organisatie.

 6. Mark

  Hoe zit dat nu met al die opnames die al klaarliggen voor de komende jaren? Mag Jeroen die nog wel doen. Anders komt het programma 5 jaar niet op de buis. Beau moet natuurlijk de komende 5 jaar ook nog eerst opnames maken.

 7. LZ

  @Mark
  De opnames van Jeroen blijven. Beau doet de vervolggesprekken. Dus de komende 5 seizoenen blikken de BN’ers terug op een interview met Jeroen.

 8. Hans

  Maar de terugblikken zijn altijd in de vorm van quotes, zonder interviewer in beeld. Dus als kijker merk je niet dat het Jeroen Pauw is.

 9. Tom

  Toch erg dat een omroep niet meer mag uitzenden wat ze zelf willen.

 10. Corrector

  Dan begint Pauw met het programma “Vijf jaar en een beetje”, waarin hij met gasten iets meer dan vijf jaar terugkijkt.

 11. titato

  Wat een onzeker bestaan bij de tv

 12. Marry Hens

  Gelukkig en terecht verdient Jeroen er goed aan.

 13. josdays

  Echt onbegrijpelijke beslissing die alleen maar verliezers oplevert. Past totaal niet bij RTL4.

 14. aammehoela

  Inderdaad rare beslissing van de NPO. Dit programma hoort bij de PO. Bij RTL zal het minder scoren omdat de gemiddelde kijker van deze zender geen interesse heeft in tv waar je nog wat van zou kunnen opsteken.

 15. Martin

  Foxsports , met UPC , gelukkig ook met US commentaar , op het andere net die zot van Kurt Westerman , wat een drama….

 16. Rubicon

  npo ntr wat een gelul. failliet van publieke omroep. topprogramma

 17. N.S.O.

  Achterlijke beslissing van de commerciële staats tv!
  Nee, die hebben liever dat vreselijke amusementsprogramma als BZV of spelletjes als WIDM en HHB. Alles voor de kijkcijfers!

  Het is een mooi programma van Jeroen Pauw, die het vak overigens geleerd heeft bij RTL.
  5 Jaar Later zal met veel succes door Van Erven Dorens voortgezet worden op RTL4.
  En Pauw verdiend er eindelijk ook wat aan.
  Geweldig.

  @Tom19:38,
  Dat is overal zo binnen een dictatoriaal regime!
  Daarom is het ook de N(ederlandse) S(taats) O(mroep).

 18. Ano

  Weer een bewijs wat voor incompetent dom volk boven in de NPO zit. Dit soort programma’s hoort juist op de NPO thuis.

 19. ron

  De NPO zenderbaas maak steeds meer kapot. Het zal me niet verbazen als deze een dubbele agenda heeft en dat deze persoon ook iets met rtl/sbs heeft.
  Of deze persoon heeft geen verstand van tv
  5 Jaar Later, koefnoen en ect programma’s die het geen doen en waarom dan weg doen.

  bah, bah en nog eens bah
  het wordt tijd dat de zenders weer baas worden in eigen huis

 20. critikast

  Hoe minder Pauw op het scherm, hoe beter…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.