Jan Slagter gaat dit jaar niet Televizier-bashen

Omroep MAX-baas Jan Slagter gaat dit jaar geen herrie maken over de nominaties voor de Televizier-Ring. Hij legt zich erbij neer dat zijn tv-hit Heel Holland Bakt alweer geen kans maakt. Dat zegt hij in het AD. Slagter baalt, maar gaat Televizier dit jaar niet bashen. “Het is jammer. Ik heb me erbij neergelegd dat we nooit genomineerd zullen worden. Maar jullie kennen mijn standpunt“, aldus de omroepbaas, die het oneens is met het feit dat men alleen kan stemmen via internet.

Veel ouderen kunnen niet overweg met internet en daarom zou MAX structureel minder kans maken op prijzen. Uit protest ging hij vorig jaar niet naar het tv-gala toe.

Slagter kan zich wel druk gaan maken, maar Televizier doet toch niets met zijn kritiek, zegt hij. “Ik kan er dingen over blijven roepen, maar het heeft geen zin. We weten zelf dat Heel Holland Bakt een goed programma is waar miljoenen mensen naar kijken.

Dit jaar zijn de genomineerden Beste Zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach. “Als je wilt weten wie volgens mij de Gouden Televizier-Ring moet winnen, is dat Zondag met Lubach. Ik vind het een fantastisch en vernieuwend programma. Het zou zomaar op NPO 1 passen. Daar zet ik mijn geld op.”

Foto: MAX/Hans Vink

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen