Jan Slagter: ‘Avrotros pakte Ilja Gort ook van ons af’

Geplaatst op Tue 19 Sep 2017 om 9:32

Omroep MAX-baas Jan Slagter begrijpt niet waarom Avrotros zo hysterisch doet over het feit dat zijn Omroep MAX niet alleen het Nieuwsshow-duo, maar ook het Nieuwsshow-tijdslot wil overnemen op NPO Radio 1. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. Avrotros is zó boos dat het een rechtsgang overweegt. Maar een omgekeerde situatie heeft ook wel eens plaatsgevonden, aldus Slagter. “Ik heb hetzelfde meegemaakt met Ilja Gort die voor ons een televisieprogramma maakte.”

Gort ging ook met het programma onder zijn arm naar Avrotros. “Van de producent hoorde ik dat hij naar Avrotros ging om daar hetzelfde programma te maken. Hoorde je mij toch ook niet over piepen?

Nu gaat het om de Nieuwsshow van Peter de Bie en Mieke van der Weij. Slagter ziet er geen diefstal in. “Het is geen Voice of Holland waar je over praat, maar een nieuwsprogramma. De titel is niet zo belangrijk, dat beestje krijgt wel een naam.

Alle ogen zijn gericht op de NPO: geeft het toe aan omroeppolitiek en mag Avrotros het Nieuwsshow-tijdslot houden en daar een nieuw duo zetten, of wordt de wens van de luisteraars gerespecteerd en mag het vertrouwde Nieuwsshow-duo hun tijdslot meenemen naar Omroep MAX?

We wachten het besluit van de Raad van bestuur af. Op 10 oktober weten we meer“, besluit Slagter (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “Jan Slagter: ‘Avrotros pakte Ilja Gort ook van ons af’”


 1. PA-V-H

  Alleen het programma is wat anders dan tijdslot en programma meneer Slagter

 2. Rubicon

  IJzersterk gespeeld van Slagter en De Bie. Iedereen weet dat als je daar twee nieuwe frisse gezichten neerzet ook een miljoen kijkers luisteren naar dit libelle programma. 8/9 obligate gesprekjes van 12-14 minuten, boekje bespreken. Maar door frame van ‘wens van de luisteraars’ gaat avrotros dit in de media niet winnen

 3. Bart M.

  Meneer Slagter wilde van Gort af en MAX heeft daarmee geen zendtijd ingeleverd t.g.v. Avrotros. Geen appels met peren vergelijken meneer Slagter.

 4. Pietje

  Programma`s hebben natuurlijk een tijdslot op een radio- of TV zender. En dan heb je de omroepen die deze tijdslots met hun programma`s vullen. Als een lang bestaand progrmma gewoon doorgaat op dezelde zender en tijdslot, maar door een andere omroep wordt bestierd ( lees betaald ) krijgt dus in dit geval MAX hiervoor het budget toegewezen door de NPO, die het dan afpakt van de AVRO/TROS. Dit is toch Omroep kannibalisme? Ze gaan elkaar nu opvreten. Ik geloof dat Jan hier behoorlijk zijn hand overspeelt. De raad van toezicht heeft de AVRO/TROS directie geadviseerd hierover naar de rechter te stappen. Ik denk dat de raad van toezicht van MAX ook Jan Slagter hier op de vingers moet tikken…
  En weer een nieuw argument op een lange lijst van de tegenstanders van de PO

 5. P

  Nou ja zeg, er zijn genoeg creatieve ouderen. Geef ze OOK een kans!!!
  Zo bijzonder is die Kielya ook niet.

 6. joost

  Slagter is een wolf in schaapskleren.

  Avro/Tros de Nieuws show op de zaterdagmorgen en dan het liefst zonder die saaie de Bie en kwetteraarster v.d. Weij. Punt uit !

  Slagter moet zn geldingsdrang als klein omroepje eens inhouden.

 7. Pietje

  Stel je voor dat de gehele redactie, producent en presentatoren van ” Heel Holland Bakt ” overlopen naar bijv. KRO/NCRV. Ik denk dat Hilversum te klein is voor een tierende Jan Slagter

 8. samantha

  Omroep Max maakt fantastische programma’s waar veel Nederlanders, oud én jong, naar kijken. In het huidige tv landschap zijn zijn nog één van de weinigen die écht inspeelt op wat de kijker kan waarderen en die kwalitatief goede programma’s afleveren zonder er een bn’ers feestje van te maken. Hulde aan omroep Max!

 9. Wolter

  Vroeger was mijn naam Boris, tegenwoordig Wolter. Maar hoe dan ook: Veronica doet het beter!

 10. Piet

  Wolter grote zeurderd

 11. Tom

  @Pietje 11:52

  Heel Holland Bakt is een concept van Love Productions dit programma per paar jaar onderbrengt (zolang er vraag voor is) bij een omroep. Als de licentie afgelopen is, dan kan KRO-NCRV, RTL (dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door…) of een willekeurige andere omroep het overnemen.

  De BBC is het programma ook kwijtgeraakt aan Channel4.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.