Jan Slagter: ‘Avrotros pakte Ilja Gort ook van ons af’

Omroep MAX-baas Jan Slagter begrijpt niet waarom Avrotros zo hysterisch doet over het feit dat zijn Omroep MAX niet alleen het Nieuwsshow-duo, maar ook het Nieuwsshow-tijdslot wil overnemen op NPO Radio 1. Dat geeft hij vandaag aan in het AD. Avrotros is zó boos dat het een rechtsgang overweegt. Maar een omgekeerde situatie heeft ook wel eens plaatsgevonden, aldus Slagter. “Ik heb hetzelfde meegemaakt met Ilja Gort die voor ons een televisieprogramma maakte.”

Gort ging ook met het programma onder zijn arm naar Avrotros. “Van de producent hoorde ik dat hij naar Avrotros ging om daar hetzelfde programma te maken. Hoorde je mij toch ook niet over piepen?

Nu gaat het om de Nieuwsshow van Peter de Bie en Mieke van der Weij. Slagter ziet er geen diefstal in. “Het is geen Voice of Holland waar je over praat, maar een nieuwsprogramma. De titel is niet zo belangrijk, dat beestje krijgt wel een naam.

Alle ogen zijn gericht op de NPO: geeft het toe aan omroeppolitiek en mag Avrotros het Nieuwsshow-tijdslot houden en daar een nieuw duo zetten, of wordt de wens van de luisteraars gerespecteerd en mag het vertrouwde Nieuwsshow-duo hun tijdslot meenemen naar Omroep MAX?

We wachten het besluit van de Raad van bestuur af. Op 10 oktober weten we meer“, besluit Slagter (via Blendle).

Foto: KRO-NCRV

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen