Jan Slagter: ‘Avrotros heeft dit laten escaleren’

Jan Slagter begrijpt wel dat Mieke van der Weij en Peter de Bie graag bij zijn gezellige MAX-familie willen horen. Hun huidige omroep Avrotros heeft er een potje van gemaakt. Dat heeft de MAX-baas gezegd op NPO Radio 1. Mieke en Peter maken Radio 1’s best beluisterde show, de Nieuwsshow op zaterdag, en willen die meenemen naar MAX. Over dat voornemen is Avrotros bloedlink. “Iedereen kan intekenen op welk tijdslot dan ook bij de publieke omroep“, zegt Slagter.

Slagter vindt het helemaal niet oncollegiaal dat hij heeft ingetekend op het tijdslot van de Nieuwsshow. “Ik kan ook intekenen op dit tijdslot. Af en toe gebeuren dat soort dingen. Ilja Gort was een presentator bij MAX en ik hoorde via een producent dat hij naar Avrotros ging. Heb je mij horen piepen? Het programma Twee Dingen op Radio 1 is naar de VPRO gegaan, dus moesten we zendtijd inleveren. Zo gaat het nu eenmaal.”

De Avrotros heeft het zelf laten zitten, aldus Slagter. “Hier is echt iets mis gegaan met het presentatieduo. Zij zijn het format. De manier waarop zij dit samen doen. Als zij bij mij komen en het programma willen voortzetten, en je voelt dat het bij Avrotros niet lekker is gegaan… Wij hebben ingetekend en nu is het aan de Raad van Bestuur van de NPO om daar een beslissing over te nemen. Of we het krijgen of niet: we zullen het zien. Het bestel is op deze manier ingericht.”

Op 10 oktober neemt de Raad van Bestuur een beslissing. “De NPO gaat beslissen wat het beste is voor de luisteraar. De luisteraars omarmen dit duo en het zou mooi zijn als dit duo gewoon tot in lengte van dagen dit programma kan blijven presenteren. Het gaat mij er niet om of dat dan bij MAX is of bij KRO-NCRV.”

Als de Avrotros slim was geweest, dan hadden ze het niet zo ver laten komen, maar het is zo ver geëscaleerd dat dat niet meer goed komt.”

Lees ook:
Ruzie met Avrotros: Mieke en Peter na 20 jaar uit elkaar (31 augustus)
MAX ergert Avrotros: aast op Nieuwsshow-duo en -slot (31 augustus)
AvroTros vindt Omroep MAX onbeleefd en oncollegiaal (1 september)
Kritiek op Avrotros: omroep dwarsboomt radio-dj’s (4 september)
‘NPO gaat partij trekken voor MAX, niet Avrotros’ (4 september)
‘Rob Stenders keert terug op vertrouwde plek Radio 2’ (13 september)
‘NPO’s keuze voor MAX boven Avrotros leidt tot heibel’ (15 september)
Avrotros-voorzitter wil naar rechter om Nieuwsshow (18 september)
Jan Slagter: ‘Avrotros pakte Ilja Gort ook van ons af’ (19 september)
Mieke van der Weij: ‘Avrotros waardeert mij niet’ (20 september)

Foto: MAX/Hans Vink

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen