Jan de Hoop had wel eens ander programma gewild

Jan de Hoop heeft ‘eigenlijk nooit’ brandende ambities gehad, maar had het wel leuk gevonden om eens een ander programma dan het RTL Ontbijtnieuws te doen. Dat vertelt hij in de TROS Kompas. De Hoop denkt dat er meer in hem zit dan het goed kunnen oplezen van de autocue. “Natuurlijk had ik weleens een ander programma willen presenteren en ik denk dat ik dat ook wel had gekund. Misschien raar om van jezelf te zeggen, maar ik kan goed interviewen, goed luisteren en spitsvondig reageren.

Toch heeft De Hoop er in het verleden zelf voor gekozen om ‘low profile’ te blijven. “Toen RTL 28 jaar geleden begon, mochten we min of meer kiezen. Ik wilde graag het nieuws doen, maar alleen als het in de ochtend was. ’s Avonds wil ik gewoon thuis zijn, gezellig eten met Coen en daarna wat televisie kijken.

Is het dan geen hel om al bijna dertig jaar ’s nachts op te moeten staan? “Het is gewoon een kwestie van wennen, ik doe het al zó lang. ’s Middags slaap ik een paar uurtjes en elke avond lig ik om tien uur in bed.

Inmiddels is De Hoop een van de beste nieuwslezers van RTL. “Als er iemand is overleden, en dat gebeurt nogal eens, weten mijn jonge collega’s vaak niet wie dat is en ik wel.

Foto: RTL Nieuws

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen