Jan de Hoop had wel eens ander programma gewild

Geplaatst op Mon 11 Sep 2017 om 9:28

Jan de Hoop heeft ‘eigenlijk nooit’ brandende ambities gehad, maar had het wel leuk gevonden om eens een ander programma dan het RTL Ontbijtnieuws te doen. Dat vertelt hij in de TROS Kompas. De Hoop denkt dat er meer in hem zit dan het goed kunnen oplezen van de autocue. “Natuurlijk had ik weleens een ander programma willen presenteren en ik denk dat ik dat ook wel had gekund. Misschien raar om van jezelf te zeggen, maar ik kan goed interviewen, goed luisteren en spitsvondig reageren.

Toch heeft De Hoop er in het verleden zelf voor gekozen om ‘low profile’ te blijven. “Toen RTL 28 jaar geleden begon, mochten we min of meer kiezen. Ik wilde graag het nieuws doen, maar alleen als het in de ochtend was. ‘s Avonds wil ik gewoon thuis zijn, gezellig eten met Coen en daarna wat televisie kijken.

Is het dan geen hel om al bijna dertig jaar ‘s nachts op te moeten staan? “Het is gewoon een kwestie van wennen, ik doe het al zó lang. ‘s Middags slaap ik een paar uurtjes en elke avond lig ik om tien uur in bed.

Inmiddels is De Hoop een van de beste nieuwslezers van RTL. “Als er iemand is overleden, en dat gebeurt nogal eens, weten mijn jonge collega’s vaak niet wie dat is en ik wel.

Foto: RTL Nieuws
13 Reacties op “Jan de Hoop had wel eens ander programma gewild”


 1. Otto Groeneveld

  Niet te filmen zeg.

 2. Bart

  “Als er iemand is overleden, en dat gebeurt nogal eens, weten mijn jonge collega’s vaak niet wie dat is en ik wel” Dat is een behoorlijke onkunde van deze mensen die omdat ze dat vak uitoefenen dat wel horen te weten. Het hoeft echt niet van iedereen maar wel het merendeel. Het is de desinteresse en gemakzuchtigheid waarmee ze hun vak uitoefenen. Onbekend met de geschiedenis van het medium waarin ze werken. Het denken dat zij de eerste zijn die het vak uitoefenen. Het is gekomen doordat er beveel opleidingen zijn om in de media te werken. Dan krijg je een eenheidsworst. Daarom zie je tegenwoordig overal de zelfde gasten, onderwerpen, invalshoeken en fragmenten. Dit is ook heel erg bij talkshows. Bij RTL Late night en Dwdd is het heel erg de afgelopen jaren.

 3. Anja

  Dat snap ik helemaal , iedere ochtend de voorpagina van de Telegraaf voorlezen zouden de meesten nog geen jaar uithouden denk ik.

 4. Chantal

  Wat een zichzelf overschattende presentator is dit. Hij kan alleen maar autocue voorlezen en helemaal niet interviewen. Kijk maar naar zijn (saaie) vlogs.

 5. Gé Braadschede

  Vreselijke vent. Met z’n eeuwige flauwe, leukbedoelde woordgrapjes en “hylarisch”” commentaartjes in dat ontbijtnieuws van ‘m.
  Doe je werk, en hou verder je rare rotkop.

 6. Actries van Houten

  Jan is enig. En vooral fijn dat hij alleen ‘s ochtends op tv is en niet als al die RTL4-coryfeeën overal en nergens opduikt aan deskjes of in quizzen.

  Jan een ander programma? Ja, Jan’s Zomerweek zou leuk zijn. Of Koffietijd met Loretta. Lekker keuvelen en keutelen is hem wel toevertrouwd. Hond onder de tafel, gezellig.

 7. Richard

  Jan was enig. Nu zijn de woordspelingen en zogenaamde grapje te geforceerd. Verder vind ik het ook maar een saaie verschijning. Maar goed. In de vroege ochtend is dat nog wel te verdragen.

 8. Ron

  Jan de Hoop is een held. Kijk graag naar zijn vlogjes. Ik mis hem trouwens wel als voice-over. Iets wat hij heel goed kan. Hij was dat ooit in die docu’s over Easyjet en Airline meen ik en Jouw Vrouw, Mijn Vrouw. Helaas wordt hij daar nooit meer voor gevraagd.

 9. animo

  Hij is bekend geworden door zijn gestuntel ,de koffie bekers en dat dwdd het elke dag liet zien ,het is nu gewoon rtl nieuws zonder toegevoegde waarde van Jan .

 10. Sjaak

  Voice-over??? Ik heb totaal geen moeite met accent, geeft taal kleur en pracht en een accent hoort erbij. De Hoop heeft een behoorlijk Rotterdams accent trouwens, totaal niet erg vind ik. Maar, nu komt de maar, dit ziekelijk volk wat zich nieuwslezer probeert te noemen gillen het altijd van de daken, ja ABN moet je spreken wtf zeg, de laatste nieuwslezers die ABN spraken waren Donald en Arend. Arend overleden en Donald zou ik het niet weten. Er is slechts een klein groepje wat ABN spreekt en dat zijn de mensen uit Emmeloord en omgeving. Dus niet aankomen met goede nieuwslezer of voice-over.

 11. tinus plots

  jan had verpleger moeten worden,
  lijkt me heerlijk door jan te worden verwent,

 12. Local Hero

  Ik heb onlangs met hem te maken gehad, geloof mij, dit is een vreselijke man.

 13. Ottelien bakfiets

  Narcist.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.