Huub Stapel blijft verbonden aan Flikken Rotterdam

Steracteur Huub Stapel blijft verbonden aan de NPO 1-serie Flikken Rotterdam. Hij is vanaf volgende week niet alleen te zien in het tweede seizoen, maar hij heeft ook al getekend voor de derde serie. Dat vertelt hij vandaag in het AD. Stapel was in de finale van het eerste seizoen te zien met een bloedende schotwond, maar hij leeft nog. “Ja, ze hebben gevraagd of ik nog een seizoen door wilde. Hoefde ik niet lang over te denken, hoor. Ik heb zelfs meteen getekend voor een derde seizoen.”

Hij geniet van de serie. “Vanwege de mensen die het maken. Het is één en al lol met z’n allen. En die rol is ook leuk. Ik heb vrienden die Officier van Justitie zijn. Leek me geestig eens iemand uit hun beroepsgroep te spelen. Ze zijn zeer tevreden over me, ja.

Het is voor Stapel geen moeilijke rol. “Nee. Vergeleken met wat ik nu op toneel doe is Hein Berg echt een piece of cake. En wat fijn is: ik heb niet van die bakken tekst.

Stapels rol is niet heel groot. “Omdat ik alleen op zondag kan draaien, komt dat goed uit. De afgelopen weken waren heel overzichtelijk: vijf dagen repeteren voor het toneel, op zaterdag tekst leren voor Flikken en op zondag opnemen.

Hoe houdt hij zeven dagen per week werken vol? “Ik sta elke ochtend fris op en sport drie keer per week. De laatste tien jaar marcheert het gewoonweg als een dolle.

Het AD-interview met Huub Stapel kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros/Ruud Baan

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen