Humberto Tan: ‘Kritiek voelt als stomp in mijn maag’

Humberto Tan toont zich vandaag kwetsbaar op Instagram. Het zit hem dit jaar niet mee: hij krijgt bakken met kritiek over zijn ingestorte kijkcijfers en het imagoprobleem dat hij opliep door zijn affaire met Dionne Stax. Nu zegt Tan wat dat met hem doet. “Ik ben zeker niet altijd blij. Ik heb helaas niet meer alleen de onbezorgdheid die ik als kind wél had. Ik ervaar het regelmatig als een stomp in mijn maag als er bakken kritiek wordt uitgestort over mij of RTL Late Night“, aldus de presentator.

Tegelijk heb ik een sportmentaliteit en kijk ik vooral naar wat ik anders of beter moet doen. Beter je best doen, span je nog meer in en vertrouw op de uitkomst. En gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Alleen kan en ben ik niks, we moeten het samen doen…”, geeft hij aan.

Tans bekentenis heeft te maken met de Dotan-actie Inside My Bones, over de gemaaktheid van mensen op sociale media. “Ook ik laat niet de volledige werkelijkheid zien op Instagram. Waarom? Omdat je niet te koop loopt met dingen waar je niet trots op bent of omdat je niet wil klagen. Ik plaats vooral beelden van foto’s die ik heb gemaakt en waar ik blij van word. Maar ik ben zeker niet altijd blij.

De Instagram-post van Humberto Tan kunt u onderstaand bekijken:

Gisteravond was @dotanmusic bij mij in de uitzending. Zaterdag start in het Rijksmuseum de expositie van zijn initiatief om een “eerlijker beeld” van jezelf te laten zien op social media. Hij deed een oproep voor meer “ongefilterde verhalen”. Onder andere Isa Hoes en youtuber Rutger Vink hebben zich met hun “blote billengezicht laten fotograferen door Paul Bellaart. Ook ik laat niet de volledige werkelijkheid zien op instagram. Waarom? Omdat je niet te koop loopt met dingen waar je niet trots op bent of omdat je niet wil klagen. Ik plaats vooral beelden van foto’s die ik heb gemaakt en waar ik blij van word. Maar ik ben zeker niet altijd blij. Ik heb helaas niet meer alleen de onbezorgdheid die ik als kind wél had. Ik ervaar het regelmatig als een stomp in mijn maag als er bakken kritiek wordt uitgestort over mij of @rtllatenight. Tegelijk heb ik een sportmentaliteit en kijk ik vooral naar wat ik anders of beter moet doen. Beter je best doen, span je nog meer in en vertrouw op de uitkomst. En gelukkig hoef ik dat niet alleen te doen. Alleen kan en ben ik niks, we moeten het samen doen….. #insidemybones #dotanmusic #MooieActie

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen