Humberto Tan ergert zich mateloos aan AT5-reporter

Humberto Tan heeft zich het bloed onder de nagels vandaan laten halen door een verslaggever van AT5. Dat blijkt uit een interview met de RTL 4-presentator in de Wendy. De AT5-reporter plaagde Tan met zijn ingestorte kijkcijfers. “Laatst kwam er een jongen van AT5 met een microfoon op me af: ‘Slechte kijkcijfers, hè?’ Het was op een zaterdagavond, de avond ervoor hadden we 1,3 miljoen gescoord en boven de 30 procent marktaandeel in de voor RTL belangrijke doelgroep“, zegt de talkshowhost.

Tan beet dan ook direct van zich af. “Ik vroeg: ‘Ken jij ze dan? Nee, hè? Dus o, jij speelt Pownewsje!’ Sorry hoor, maar daar ben ik iets te nuchter voor.

De presentator begrijpt wel dat hij tegenwoordig dit soort vragen krijgt van journalisten. Wellicht had RTL imagoschade kunnen voorkomen, denkt Tan. “Ze hadden veel beter kunnen communiceren: Wat zijn de doelstellingen? Wat is er echt gebeurd met de marktaandelen? Hebben we de doelgroep waarop we mikken ook verloren? Het antwoord is: nee. Nu komt het steeds terug op die dalende kijkcijfers alleen. Dat is niet altijd even fair.

Tan, die in oktober 52 jaar wordt, vertelt in de nieuwste Wendy uitgebreid over zijn leven en carrière. Er is ook een fotoreportage van de RTL 4-ster te zien. Het is daarbij duidelijk dat hij graag uit de kleren gaat. Op vier van de negen foto’s heeft hij geen shirt aan.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen