Humberto: ‘Gerard Joling in toekomst weer welkom’

Het klopt dat Gerard Joling gisteren niet welkom was bij RTL Late Night vanwege zijn optreden bij Jinek afgelopen vrijdag. Dat bevestigde Humberto Tan vanochtend in Evers Staat Op op Radio 538, in reactie op Jolings uitspraken in De Telegraaf. Tan vindt het niet leuk dat Joling bij Jinek zijn nieuwe RTL 4-show Geer & Goor Stevig Gebouwd promootte, terwijl hij dat ook bij RTL Late Night zou komen doen. “We hadden een afspraak dat hij bij ons zou zitten met Gordon samen.”

Joling is traditiegetrouw vaste gast in de seizoensfinale van Jinek, zo ook afgelopen vrijdag. Hij dacht RTL een plezier te doen door de nieuwe RTL 4-show Geer & Goor Stevig Gebouwd te promoten, maar RTL wilde die RTL-promotie exclusief in RTL Late Night.

Tan: “Bij Jinek heeft hij toen al het hele verhaal verteld van Geer & Goor. We zeiden: ‘Als je twee keer het verhaal moet vertellen, misschien is dat niet zo handig. Laten we dan gewoon Gordon een ander verhaal laten vertellen.’”

Het klopt dus dat Joling is afgeserveerd, aldus Tan. “Uiteindelijk is Gerard afgebeld, ook in overleg met iedereen. Het was ook van: ‘Niemand wist dat je dat daar zou gaan vertellen en dan zit je het uitgebreid daar te vertellen.’”

Het is volgens Tan niet zo dat Joling nu voor altijd op de zwarte lijst van RTL Late Night staat. “Gerard is altijd welkom hoor. Hij mag altijd weer terugkomen, maar dan voor iets anders. Voor een andere keer. Twee keer hetzelfde verhaal binnen een paar dagen is een beetje te veel.”

Lees ook: Bizar: RTL Late Night boycot Joling na Jinek-optreden (vanochtend)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen