Harm Edens blijft presentator Dit Was Het Nieuws

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 13:47

Harm Edens blijft de presentator van Dit Was Het Nieuws, dat komend seizoen terugkeert bij de NPO. Dat vertelt hij tegen het AD en De Telegraaf. NPO’s tv-baas Frans Klein maakte de terugkeer van de satirische nieuwsshow vandaag bekend zonder verdere details te verklappen. Nu is duidelijk dat Edens in elk geval weer de presentator wordt. “We zijn hard bezig om een mooie bezetting te garanderen. Het moet wel een mooie frisse start worden, anders is het een herhaling van zetten.”

Edens gaat voor een opgefrist Dit Was Het Nieuws. “We gaan er wel alles aan doen om er een mooi, nieuw, fris en leuk seizoen van te maken. Er is genoeg satirische noodzaak, want het is natuurlijk een rare tijd. Het is belangrijk dat er goed commentaar komt op alles wat er gebeurt en daar verheug ik me op.

Welke sidekicks hij krijgt en welke omroep het gaat uitzenden is nog onduidelijk. “Ik ga in het midden zitten en kijken wat er om mij heen gebeurt. Kijken welk logootje er in de linkerbovenhoek verschijnt.

RTL stopte twee jaar geleden met Dit Was Het Nieuws. “Iedereen wilde gewoon door, maar er waren nog wat rechtenkwesties uit de weg te ruimen. Ik ben heel blij dat we teruggaan naar de publieke omroep waar dit programma ook eigenlijk thuishoort.”

Edens is blij met zijn terugkeer naar de NPO. “Het is een taak van de NPO om zoiets te doen. En bij RTL moest je telkens om die commercials heen klessebessen.’’

Foto: RTL
27 Reacties op “Harm Edens blijft presentator Dit Was Het Nieuws”


 1. Wendy's dealertje

  Graag geen Jan-Jaap en Raoul

 2. Ron

  Mooi!! Erg leuk programma!

 3. X

  Rtl heeft dit de nek omgedraaid met hun infantiele humor. Hoop op een frisse NPO herstart.

 4. critikast

  Programma staat of valt met de presentator en de side-kicks. Wil je het echt tot een succes maken dan moet je ze dus alle drie vervangen. Edens is leuk bij de Vierdaagse en Van der Wall en Heertje zitten geforceerd leuk te doen, maar zijn het absoluut niet ! Mijn favoriete trio: Jinek met als sidekicks Jochem Meyer en Richard Groenendijk !

 5. Chiel

  “Het is een taak van de NPO om zoiets te doen. En bij RTL moest je telkens om die commercials heen klessebessen.’’

  Er was een intro, en daarna 1 reclameblok. Zó erg was het nu dus ook weer niet.

 6. Boris

  Zonder Heertje zal het geen succes worden.

 7. hugo

  De presentatoren zijn belangrijk, maar de tekstschrijvers ook. Of dacht je, dat ze alles ter plekke verzonnen?

 8. Kim Yong Un-Dos-Tres

  Eva Crutzen, Martijn Koning, Ryanne van Dorst, Peter Pannekoek, Daniël Arends, dat soort mensen. Even een frisse wind er door.

 9. Mark

  Koning en van der Wal zijn rtl4 gezichten, die mogen niet. Heertje wil niks meer met comedytrain’vrienden’ te maken hebben. Pannekoek en Crutzen zijn frisse wind, opa Edens niet echt.

 10. Don

  My god, niet weer die shit he! Zijn er geen creatieve mensen meer in het Hilversumse die iets nieuws kunnen bedenken!!!

 11. Enzo Voort

  Heeft RTL het zoveelste prog. naar de Filistijnen geholpen, mag de NPO er weer wat van gaan maken. Gaat zeker lukken.

 12. aammehoela

  Gaat ook wel weer lukken, maar welke zender gaat het uitzenden. Weer AVRO/TROS of een andere ietwat logische keuze: BNNVARA. We merken het wel. Of zou het MAX worden…………….

 13. ano@niem.nl

  Meest logische keuze is AVRO/TROS of KRO/NCRV. Edens ik geloof ik in dienst van KRO/NCRV en maakt daar al programma’s voor.

  BNN/VARA zou onlogisch zijn dan kan je geen rechtse grappen meer maken over moslims, vluchtelingen, asielzoekers etc etc. en zal het nooit een succes worden.

 14. echtwaar

  TOP! Dit was het Nieuws eindelijk weg bij die waardeloze RTL en terug bij NPO1.

 15. echtwaar

  @Mark
  De RTL typetjes Koning en van der Wal gaan geukkig niet mee naar NPO1!!!
  Zijn we daar ook weer van af.

 16. TV Kijker

  Blij dat er weer terugkeert naar de publieke omroep. Goede wijn behoeft geen krans. Een BBC format Have I Got News For You wat daar nog steeds wordt uitgezonden.

 17. Jeroen

  HE HE – Eindelijk eens een keer GOED nieuws hier – ik zat er onlangs nog aan te denken prachtig voor de zaterdagavond … bij de BBC loopt dat format ook al “eeuwen” dus waarom bij NPO niet …en Harm is hierin TOP ; toch zijn beste prestatie ever!

 18. G.

  Endelijk allemaal positieve reacties hier. Het Komt goed met Nederland :-)

 19. Galland Erjaard

  @Kim Yong:
  Koning heeft daar al een seizoen gezeten, samen met die Daniel Arenda geloof ik dat hij heet. Was geen succes.

 20. Mike

  Leuk! Inderdaad geen Raoul of Thomas acda of Jan Jaap maar Peter Pannekoek en een ander fris talent

 21. kampie

  buurman, gefeliciteerd. Kijk er naar uit

 22. johan d

  Mark
  Tue 12 Sep 2017 om 15:03

  nu maar hopen dat jij de 50 niet haalt dus….

 23. toxilogic

  Dit format komt uit Engeland, Have I Got News for You had een vaste presentator maar heeft ondertussen al 10 jaar een wisselende presentator, dat werkt erg goed aangezien de sidekicks wel vast zijn, begeleid door wekelijks andere gasten, dus Harm hou niet vast aan die presentator functie die makkelijk door wisselende mensen ingevuld kan worden, probeer een van die twee sidekicks te worden . En ja Peter Pannekoek lijkt me een hele goeie sidekick en wie weet durft Jort Kelder het ook wel aan.

 24. G

  Toch weer zeiken hier- helaas… ik Ben blij met Harm(less)

 25. Annoniemus

  Denk toch dat Harm Edens over the hill is , hij is te lang weg geweest !

 26. valerie

  Leuk, geen reclame onderbrekingen, en nu een paar leuke verfrissende sidekicks.

 27. johan d

  Edens is niet te lang weg geweest. Druk zat met andere activiteiten op o.a Omroep Gelderland

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.