Harm Edens blijft presentator Dit Was Het Nieuws

Harm Edens blijft de presentator van Dit Was Het Nieuws, dat komend seizoen terugkeert bij de NPO. Dat vertelt hij tegen het AD en De Telegraaf. NPO’s tv-baas Frans Klein maakte de terugkeer van de satirische nieuwsshow vandaag bekend zonder verdere details te verklappen. Nu is duidelijk dat Edens in elk geval weer de presentator wordt. “We zijn hard bezig om een mooie bezetting te garanderen. Het moet wel een mooie frisse start worden, anders is het een herhaling van zetten.”

Edens gaat voor een opgefrist Dit Was Het Nieuws. “We gaan er wel alles aan doen om er een mooi, nieuw, fris en leuk seizoen van te maken. Er is genoeg satirische noodzaak, want het is natuurlijk een rare tijd. Het is belangrijk dat er goed commentaar komt op alles wat er gebeurt en daar verheug ik me op.

Welke sidekicks hij krijgt en welke omroep het gaat uitzenden is nog onduidelijk. “Ik ga in het midden zitten en kijken wat er om mij heen gebeurt. Kijken welk logootje er in de linkerbovenhoek verschijnt.

RTL stopte twee jaar geleden met Dit Was Het Nieuws. “Iedereen wilde gewoon door, maar er waren nog wat rechtenkwesties uit de weg te ruimen. Ik ben heel blij dat we teruggaan naar de publieke omroep waar dit programma ook eigenlijk thuishoort.”

Edens is blij met zijn terugkeer naar de NPO. “Het is een taak van de NPO om zoiets te doen. En bij RTL moest je telkens om die commercials heen klessebessen.’’

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen