Hans Goedkoop debuteert als quizmaster op NPO 2

Geplaatst op Tue 19 Sep 2017 om 15:30

Hans Goedkoop, de presentator van het NPO 2-programma Andere Tijden, gaat aan de slag als quizmaster op dezelfde zender. Hij is in oktober elke werkdag, behalve vrijdag, te zien met de geschiedenisquiz Van Alle Tijden. Dat heeft NTR laten weten. Zestien teams van geschiedenisliefhebbers strijden vier weken lang van maandag tot en met donderdag in een knock-outsysteem om de titel ‘Geschiedeniskenners 2017’. Deze teams bestaan steeds uit twee onbekende kandidaten.

Het programma kent een aantal rondes: de eerste is een klassieke jaartalronde waarin kandidaten elkaar tactisch dwars kunnen zitten.

In de tweede ronde stelt Hans Goedkoop meerkeuzevragen aan de hand van fragmenten uit het enorme en rijke archief van zijn eigen Andere Tijden.

De antwoorden op de vragen in de supersnelle derde ronde liggen op het puntje van de tong: ze gaan louter over de 21e eeuw.

In de finale tenslotte beantwoorden de teams vragen over steeds een belangrijk thema uit de wereldgeschiedenis. Daarbij kunnen ze elkaar lelijk de weg dwarsbomen door vragen van elkaar te kapen.

Het programma zal vier weken lang om 19.55 uur te zien zijn op NPO 2.

Foto: NTR, Jean-Pierre Heijmans
4 Reacties op “Hans Goedkoop debuteert als quizmaster op NPO 2”


 1. MIKK

  3 ton is niet goedkoop , dus Hans Duur past beter

 2. echtwaar

  Lijkt me een leuke kwis, en thank G*d geen BNers.

 3. josdays

  Dat klinkt veelbelovend, op een of andere manier. Kennisquizzen zonder veel opsmuk zijn altijd leuk. Beter dan al die Ik Hou Van Holland en De Jongens Tegen De Meisjes-meuk.

 4. Henk

  Als je van iets saais iets interessant kan maken dan ben je zeker geslaagd als presentator. Chapeau!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.