Giel Beelen: ‘Ik lust Gerard, Domien en Mattie rauw’

Giel Beelen maakt zich geen enkele zorgen om de concurrentie met andere dj’s als hij straks dé ochtendshow van Radio Veronica maakt. Dat gaf de dj gisterenavond aan in de talkshow Jinek. Beelen is een grote naam die terugkeert in het ochtendtijdvak. Moeten de collega’s zich zorgen gaan maken? “Ja, absoluut. Zij moeten wel bang zijn, ja. Edwin niet zo, want hij heeft al jarenlang een steady goed programma. Maar Gerard Ekdom, Domien Verschuuren, Mattie: ik kan ze hebben, ik lust ze rauw.”

Verschuuren is zijn opvolger bij NPO 3FM. De dj is kritisch over het station. “Het zou een beetje flauw zijn om de dj’s die er nu nog zitten de schuld te geven, maar ik mis een bepaald soort eigenheid. Toen ik bij 3FM begon mocht ik het gewoon doen. Ik wist zelf wat voor programma ik wilde maken.

Het individu krijgt nu geen ruimte meer op 3FM, meent Beelen. “Ik snap dat het heel moeilijk is in een veranderd landschap, maar ik denk dat het juist voor de NPO tijd is voor verdieping. Ik denk dat jongeren het liefst luisteren naar echte dingen. Dan moet je niet alles stukformatteren.

Jeroen van Inkel denkt dat Beelen en zijn nieuwe werkgever Talpa Radio binnen een halfjaar rollebollend over straat gaan. “Nee, totaal niet. Hij heeft er gewerkt en toen was het een andere tijd. Het is nu veel duidelijk waar Radio Veronica voor staat en dat is juist radio met een randje. Het zou heel gek zijn als ik dan zou worden ontslagen of dat er gedoe zou komen omdat ik een randje opzoek, zoals hij suggereerde.”

Ik heb de luxe dat ik nu gevraagd ben om wie ik ben, dus er is geen frictie of zo.

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen