Geen vergoeding voor ‘straatarme’ SBS 6-kandidaten

De arme gezinnen die meedoen aan het SBS 6-programma Steenrijk Straatarm, waarin ze een week lang van leven ruilen met een rijk gezin, worden niet beloond voor hun deelname. Dat verklapte het ‘straatarme’ gezin uit de aflevering van vanavond gisterenavond in De Wereld Draait Door. Er was in de studio wat verbazing over het feit dat ze geen geld krijgen, maar SBS vindt dat juist logisch: “De mensen doen mee voor de unieke ervaring, niet voor het geld. Dat is een hele andere motivatie.”

Volgens SBS 6 worden eventuele onkosten of misgelopen inkomsten wél vergoed. “Bovendien gaat het arme gezin van een weekbudget van 85 euro naar 1000 euro.

Oud-SBS-gezicht Jochem van Gelder heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over deze opstelling van SBS 6. “Straatarme familie krijgt niets voor hun bijdrage aan het succesvolle programma Steenrijk, straatarm. Gemiste kans voor SBS 6“, zegt de presentator.

Steenrijk Straatarm is vanavond weer op televisie bij SBS 6, om 20.30 uur. Vorige week versloeg het programma de Linda de Mol-show The Story of My Life van de grote concurrent RTL 4.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen