Geen vergoeding voor ‘straatarme’ SBS 6-kandidaten

Geplaatst op Wed 20 Sep 2017 om 13:30

De arme gezinnen die meedoen aan het SBS 6-programma Steenrijk Straatarm, waarin ze een week lang van leven ruilen met een rijk gezin, worden niet beloond voor hun deelname. Dat verklapte het ‘straatarme’ gezin uit de aflevering van vanavond gisterenavond in De Wereld Draait Door. Er was in de studio wat verbazing over het feit dat ze geen geld krijgen, maar SBS vindt dat juist logisch: “De mensen doen mee voor de unieke ervaring, niet voor het geld. Dat is een hele andere motivatie.”

Volgens SBS 6 worden eventuele onkosten of misgelopen inkomsten wél vergoed. “Bovendien gaat het arme gezin van een weekbudget van 85 euro naar 1000 euro.

Oud-SBS-gezicht Jochem van Gelder heeft zich op Twitter kritisch uitgelaten over deze opstelling van SBS 6. “Straatarme familie krijgt niets voor hun bijdrage aan het succesvolle programma Steenrijk, straatarm. Gemiste kans voor SBS 6“, zegt de presentator.

Steenrijk Straatarm is vanavond weer op televisie bij SBS 6, om 20.30 uur. Vorige week versloeg het programma de Linda de Mol-show The Story of My Life van de grote concurrent RTL 4.

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “Geen vergoeding voor ‘straatarme’ SBS 6-kandidaten”


 1. Mark

  Jochem moet niet zeuren. Het gaat idd om de ervaring. Trouwens, ze zijn er 965 euro op vooruit gegaan: 300 euro geshopt bij de AH, hij een dure ring gekocht.

 2. X

  In de eerste aflevering kregen ze een creditcard zonder limiet. Hoezo dan geen vergoeding??? Kandidaten van klus- of hulpprogamma’s (zoals Jochems Bonje met de Buren) krijgen toch ook geen vergoeding…

 3. PA-V-H

  Peter R de Vries vangt 1000 euro’s voor 5 min leugens.

  Zoals verwacht krijgen de straatarme geen cent. Was een goede vraag van Jan Mulder bij DWDD.

  Wat een pulp TV is RTL en SBS

 4. PA-V-H

  Opknappen eigen huis en tuin betaal je zelf. Rekeningen achteraf van 10.000 euro is normaal voor opknappen tuin.

 5. Hooftstraat

  Zou het waar zijn wat deze mensen roepen? of is opgelegd door SBS om zulke nooit te beantwoorden, vergoedingen, geld is een enorm taboe in onze maatschappij. Ik ben van overtuigd dat deelnemers altijd een vergoeding krijgen om aan zulke programma’s mee te doen.

 6. Remi

  De kas in schóppen zo’n familie … tomaten plukken, en aardbeien !

 7. anonymous

  Arme gezinnen hebben niets aan een vergoeding want
  zij zitten in de bijstand, vergoeding wordt dan toch verrekend
  met bijstand.

 8. anonymous

  SBS had voor mw van foto best even haar tandarts kunnen.
  betalen.
  Ze mist nl een paar tanden.

 9. Matty

  Debiel programma… je creëert alleen maar meer haat en nijd tussen puissante rijken en de allerarmste mensen. Wat me wel opviel was dat het erg smerig was bij de minder bedeelde mensen. En dat is echt niet nodig!

 10. Hooftstraat

  De zoon van dat Straatarme gezin vond ik een aangenaam verschijning, hartstikke knap jongen

 11. Ano

  De rijke deelnemers krijgen neem ik aan dan ook niets. Want als dat wel zo is moeten ze zich schamen.

 12. Gallus

  De arme mevrouw, die overigens een knap en klassiek gezicht heeft, mist idd een tand.
  Dat soort gemis gaat symbolisch worden voor te veel verschil in financiële macht en dat is schande.
  Anderzijds…..een spiedende premier met nieuwe tanden is het ook niet helemaal…..

 13. Gallus

  Excuus;

  Een SLISSENDE premier met nieuwe tanden……

 14. lvs2015

  Wacht even! Deze ‘straatarme’ gezinnen die krijgen ‘niks’ maar als BN’rs meedoen dan is het logisch dat die wel fiks betaalt worden van de jaarlijkse subsidie die de NPO van de Staat krijgt? Denk aan Peter R.de Vries en al die salonsocialisten die zogenaamd ‘uit zichzelf’ spontaan aanschuiven voor wat cafe praat? M.a.w. de gewone man verder uitzuigen en voor leedvermaak charteren voor je commercieel programma vanwege de “unieke ervaring” maar du moment het een A-B-C-D BN’er is, geldt dat niet omdat die zogenaamd een meerwaarde hebben?

  Tuurlijk…

 15. dom

  Dom programma, domme medewerkers, domme gasten domme kijkers domme posters voor dit onderwerp, passen bij sbs.

  Maar Sjonnie is de lachende derde hij vult zijn zakken over de rug van trieste mensen die niet in de gaten hebben dat zij geëxploiteerd worden.

  een eeuwig durend spel.

 16. critikast

  Jochem van Gelder…ocharm !

 17. jdj2050

  Leuke serie!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.