Fons van Westerloo: ‘Misschien moet Erland eruit’

Fons van Westerloo, tot begin 2008 de algemeen directeur van RTL Nederland, denkt dat RTL misschien toe is aan een nieuwe programmadirecteur. Dat zegt hij vandaag in het AD. Van Westerloo lijkt zich aan te sluiten bij tv-recensente Angela de Jong van het AD, die oproept tot het vertrek van de huidige programmabaas Erland Galjaard. Hij heeft lopen slapen, aldus Van Westerloo. “Als het heel lang goed gaat, zoals bij RTL, sluipt er een vorm van arrogantie in.”

De oud-televisiebaas denkt dat Galjaard te lang achterover heeft geleund. “Het loopt lekker, waarom dan veranderen? Dat gaat ten koste van de creativiteit. En op een dag word je wakker en ben je te laat met renoveren en innoveren.”

Galjaard bekleedde de functie van programmadirecteur voor het eerst in 2002, bij de toenmalige RTL-zender Yorin. Drie jaar later, in 2005, werd hij zenderbaas van het nieuwe RTL 5 en in 2007 van RTL 4. Sinds 2011 is hij de programmadirecteur van álle RTL-zenders en vallen de zenderbazen onder hem.

Wellicht is de tijd nu aangebroken om te vertrekken, aldus Van Westerloo. “Het klinkt cynisch, maar in dit geval wordt er meestal naar een andere programmadirecteur gezocht. Het zou kunnen dat RTL daar nu aan toe is. Nieuwe mensen hebben frisse nieuwe ideeën, dat helpt.”

Bijna alle programmadirecteuren in Nederland weten dat het ze een keer gaat overkomen. Maar het is geen verloren zaak, hoor. Het is nu wakker worden, de kop schudden en nieuwe dingen bedenken.

RTL is het tv-seizoen 2017-2018 begonnen met teleurstellende kijkcijfers en ligt daarom flink onder vuur in de media.

Het AD-artikel ‘RTL moet wakker worden’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Angela de Jong: ‘Erland Galjaard moet opstappen’ (vorige week)
RTL 4 afgeslacht in AD: ‘Stuitend arrogante zender’ (gisteren)
Ook LINDAnieuws en Totaal TV kritisch over RTL 4 (gisteren)
Mediabureau adviseert RTL: ‘Ronald Molendijk eruit’ (gisteren)
Mediabureau Mindshare vindt RTL naar binnen gekeerd (vandaag)

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen