Fiona Hering: ‘Boulevard-exit is met pijn in het hart’

Het is met pijn in het hart dat Fiona Hering na zestien jaar afscheid neemt van RTL Boulevard. Dat laat de flamboyante modediva weten in een post op Instagram. Met het vertrek van Hering wordt de herinnering aan het oude Boulevard steeds iets meer vervaagd. Slechts één jaar na de lancering van het nieuwe Boulevard stapt ze op. “Met pijn in mijn hart heb ik gisteren mijn vertrek bij RTL Boulevard aangekondigd. Soms moet je knopen doorhakken om weer wat ruimte te creëren.

RTL Boulevard was niet Herings fulltime job. “Naast mijn vaste baan bij Vogue heb ik sinds een jaar ook elke zaterdag een eigen pagina in Het Parool. Daar ben ik ontzettend blij mee, maar naast mijn gezin ook nog tv erbij werd teveel van het goede.

En print gaat boven televisie, aldus Hering. “Schrijven is mijn eerste liefde, dus heb ik daarvoor gekozen. Ik dank al mijn collega’s voor 16 jaar ontzettend veel plezier en ik hoop dat de kijkers ook af en toe om me gelachen hebben.”

Bij haar Instagram-post (zie onderstaand) schrijft Hering: “Hierbij een foto waarop ik, tot gruwel van regisseur Ary Schouwenaar, weer eens een x uit beeld keek. 😜Et voila, Jean Paul Gaultier, mijn held in de jaren 80 en 90, ook nog op de achtergrond.

Luuk Ikink, hét Boulevard-gezicht sinds de exit van Albert Verlinde, twittert: “Fiona weg! :( Ontzettend fijn dat ik een jaar met haar heb mogen samenwerken! Enorm bevlogen en vol met vakkennis!

Dat er nu weinig overblijft van het oude Boulevard, dat gezelliger en knusser was, vindt niet iedereen leuk. Volgens weekblad Weekend is het Hering niet gelukt om zich thuis te voelen in het nieuwe Boulevard.

Volgens Ikink was Hering echter puur toe aan een nieuwe uitdaging: “Is toch helemaal niet vreemd als iemand na 16 jaar denkt: ik vind het wel welletjes zo. Snap ik heel goed.

Waar vroeger Hering achter de desk stond, hebben we nu Anna Nooshin. Is dat een verbetering? “Zelf zijn we dik tevreden over alle nieuwe aanwinsten.

Ook achter de schermen wordt Hering gemist. Sterverslaggever Aran Bade: “Onze gewaardeerde en lieve collega Fiona Hering stopt na 16 jaar bij RTL Boulevard. Zoveel items samen… Ga je missen.

Met pijn in mijn hart heb ik gisteren mijn vertrek bij @rtlboulevard aangekondigd. Soms moet je knopen doorhakken om weer wat ruimte te creëren. Naast mijn vaste baan bij @nlvogue heb ik sinds een jaar ook elke zaterdag een eigen pagina in @hetparool. Daar ben ik ontzettend blij mee, maar naast mijn gezin ook nog tv erbij werd teveel van het goede. Schrijven is mijn eerste liefde, dus heb ik daarvoor gekozen. Ik dank al mijn collega’s voor 16 jaar ontzettend veel plezier en ik hoop dat de kijkers ook af en toe om me gelachen hebben. Hierbij een foto waarop ik, tot gruwel van regisseur @aryschouwenaar, weer eens een x uit beeld keek. 😜Et voila, Jean Paul Gaultier, mijn held in de jaren 80 en 90, ook nog op de achtergrond.

Een bericht gedeeld door Fiona Hering (@fionahering_) op

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen