Expeditie Robinson wil Paul de Leeuw strikken

De redactie van Expeditie Robinson zou Paul de Leeuw direct contracteren als hij aangeeft graag mee te willen op expeditie. Dat vertelt maker Lizelot Prumper in de Volkskrant. Er zijn een aantal namen over wie de redactie geen moment hoeft te aarzelen. “Als Paul de Leeuw vandaag belt, kunnen we hem meteen bevestigen. Beau van Erven Dorens. Javier Guzman. Als Halina Reijn wil, geef ik haar direct een contract. En mezelf een medaille“, grapt de programmamaakster.

Prumper haalt altijd alles uit de kast om BN’ers zo ver te krijgen. “Ik benader kandidaten met een creatieve brief die niet onder op de stapel belandt. Ik probeer tijdens het schrijven te bedenken wat diegene op het eiland te zoeken zou kunnen hebben. Wat zou hem of haar kunnen triggeren?

Het moet de aandacht trekken, legt ze uit. “Ik zorg ook altijd dat er een paar goede grappen in staan. Ik heb weleens een bekende presentatrice proberen te strikken, een wens van de zender, met zelfgeknutselde flessenpost. Nooit iets op gehoord.”

B-sterren die graag mee willen krijgen een iets kritischere benadering. “Als iemand ondanks alles tóch wil, vragen we naar een persoonlijke motivatie. De expeditie is te zwaar voor iemand die alleen maar op de cover van de Veronica Gids wil staan.

Gedelegeerd producent Geraldine Smenk legt uit dat RTL 5 het liefst A-sterren ziet. “De zender komt elk jaar met een wensenlijst. Daar staan veel grote namen op. Hoe groter de naam, hoe meer kijkers je trekt vanaf de eerste aflevering. Voor de opvallende, grappige, iets minder beroemde types moeten we echt een beetje vechten bij de zender.

Voor de A-sterren is het wel echt een opoffering: je moet vijf weken vrijhouden, terwijl je er na één aflevering uit kunt liggen. Prumper: “Het is niet tof om er binnen een dag uit te vliegen als je vijf weken niet kunt optreden. We vragen elke kandidaat om goed over die mogelijkheid na te denken. Is het je dat waard?

Het Volkskrant-interview met tv-makers kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA, Olivier Thijssen

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen