Ewout Genemans met sloppenwijkenshow op RTL 5

Tv-maker Ewout Genemans komt na het programma over beruchte gevangenissen nu met een programma over beruchte sloppenwijken op RTL 5. Hij vliegt deze maand naar Brazilië voor de eerste opnames. Dat vertelt hij tegen BuzzE. Het is Genemans’ bedoeling om ook in de wijken te overnachten. “We zullen ter plekke moeten proberen een slaapplaats te regelen. Bij de gevangenissen lukte dat vaak van tevoren al, dit keer zullen we meer moeten improviseren“, laat de tv-maker weten.

De Braziliaanse favela’s zijn levensgevaarlijk en dat beseft Genemans zich zelf ook. “Dit is toch een ongecontroleerde omgeving. Dat maakt het tricky, maar ook extra mooi om aan de kijker te kunnen laten zien.

Het is nog niet duidelijk naar welke sloppenwijken hij allemaal gaat. Er moeten van tevoren afspraken worden gemaakt met mensen in sloppenwijken en daar hangt het een beetje van af.

Genemans: “Op de Filipijnen zijn verhalen te halen, maar ook dichter bij huis zijn beruchte wijken, bijvoorbeeld bij Parijs. We willen een zo divers mogelijk programma maken.

Het is nog niet bekend wanneer het programma van Genemans op de buis komt.

Foto: Veronica

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen