Evers Staat Op: ‘RTL heeft het zwaar, hè?’

Het seizoen 2017-2018 is niet zo best begonnen voor RTL 4 en helaas voor de tv-zender wordt dat behoorlijk opgepikt door de landelijke media, wat weer niet goed is voor het imago van de zender. Nadat het station dit weekend al te kijk werd gezet in het AD, deed ook ’s lands meest beluisterde radioshow Evers Staat Op vanmorgen zijn zegje over de toestand bij RTL. In het programma werd aangestipt dat de weekendeditie van RTL Boulevard met voorzichtige cijfers van start is gegaan.

De weekend-Boulevard begon zaterdag met nog geen half miljoen kijkers. “Dat komt omdat wij erin zaten natuurlijk!”, grapte Edwin Evers, die zaterdag de ego-rubriek haalde met een goededoelen-actie van 538.

Sidekick Niels van Baarlen bracht de luisteraars van Radio 538 er vervolgens van op de hoogte dat het niet best gaat met RTL. “RTL heeft het zwaar, hè? Ik zag van het weekend een heel artikel in het AD dat SBS de eerste slag gewonnen heeft in het nieuwe tv-seizoen ten opzichte van RTL.”

Ja, en de eerste slag is een daalder waard“, kopte Evers in.

Het nieuwe tv-seizoen begon vorige week. Op zaterdag en zondag scoorde RTL 4 prima op prime time, maar doordeweeks kwam geen enkele titel op prime time boven de miljoengrens uit, zelfs niet Linda de Mols The Story of My Life.

Naarmate de septembermaand vordert, profiteert de lineaire televisie steeds meer van de vroeger ondergaande zon. Waar de zon vorige week maandag nog iets voor 20.30 onder ging, is dat vanavond al om 20.04 uur. Dat betekent goed nieuws voor RTL 4’s Goede Tijden Slechte Tijden, de lead-in van de prime-timeprogrammering.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen