EO trekt Fajah Lourens aan voor 40 Dagen Zonder Seks

Johan Eikelboom en Fajah Lourens zijn het nieuwe presentatieduo van 40 Dagen Zonder Seks, de EO-formule die vroeger gepresenteerd werd door Arie Boomsma en na een jarenlange afwezigheid weer terugkeert op de buis. Dat meldt de omroep. De deelname van Lourens is opmerkelijk, omdat zij wordt ingezet als personal coach, die de kandidaten begeleidt. Haar vorige tv-coaching-klus, voor de show Vier Handen Op Een Buik, eindigde in een gemeen felle en memorabele tv-ruzie.

Lourens kwam in die BNN-show in aanvaring met kandidate Ramona, waarbij de dames keihard tegen elkaar begonnen te gillen in het openbaar. Nicolette Kluijver, de toenmalige presentatrice van dat programma, vond het onprofessioneel van Lourens, maar tegelijkertijd was kandidate Romana wel echt een onhandelbare heks.

Nu doet Lourens een tweede poging tot tv-coaching in 40 Dagen Zonder Seks. Ze motiveert kandidaten om de veertig dagen vol te houden, geeft opdrachten en confronteert hen met hun gedrag.

Zonder emotionele connectie is seks gewoon neuken. Dat is niks. Dan ken je elkaar niet, weet niet wat de ander fijn vindt en meestal durf je dan ook niet te zeggen wat je wel of niet wilt. Dat heeft alles te maken met respect: voor een ander, maar ook voor jezelf”, geeft ze aan.

Eikelboom, een relatief onbekend EO-gezicht, heeft er ook zin in. “Je ziet dat de deelnemers moeite hebben om het vol houden. Terwijl ze niet voor niets meedoen. Ik merk bij alle kandidaten dat ze zich goed realiseren dat er meer is dan seks alleen. En dat ze bijna allemaal toch op zoek zijn naar een liefdevolle, stabiele relatie. Maar dat is voor de deelnemers aan onze serie wel echt een worsteling.”

40 Dagen Zonder Seks is over dertig dagen te zien op NPO 3.

Fajah Lourens als coach op televisie:

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen