Ebru Umar spreekt Pauw aan op uitspraken Waldemar

Geplaatst op Mon 11 Sep 2017 om 12:00

Ebru Umar vindt dat Jeroen Pauw talkshowgasten als Waldemar Torenstra niet naar hun mening moet vragen over serieuze onderwerpen waar ze geen verstand van hebben. Dat heeft de columniste gezegd tegen PowNews. Torenstra, de man van Sophie Hilbrand, verdedigde vorige week in Pauw de bekladders van het huis van Thierry Baudet. Zwaar misplaatst, vindt ook Umar. “Het was een afschuwelijk gebeuren. Ik zat echt met verbazing te kijken“, vertelt ze.

Pauw moet dit soort kwesties helemaal niet met acteurs en actrices bespreken, vindt Umar. “BN’ers die aanschuiven om een mening te geven, is een keuze van de redactie. Het is ontzettend dom. Waldemar is gewoon een acteur en om de een of andere reden wordt dan ineens gedacht dat ze iets weten van politiek of bedreigd worden.”

Torenstra ging volgens haar veel te ver. “Ik vind het bekladden van je huis absoluut geen klein vergrijp. Ik vind het een gigantische inbreuk op je privacy en integriteit. Het is heel intimiderend.”

Mensen hebben helemaal niets geleerd van de moord op Fortuyn en de moord op Theo. Het geheugen is heel erg kort. Nare dingen worden snel vergeten. Het komt mensen niet uit om ze daar aan te herinneren.”

Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie, is het eens met Umar. “‘Ach, het is wel grappig een taart in je gezicht.’ Bij Pim Fortuyn is het begonnen met een taart in zijn gezicht. Die taart zat vol met kippenstront. Het lijkt wellicht ludiek als je er niet wat langer over nadenkt, maar het is geweld en intimidatie.

Hij zal er nu vast spijt van hebben, denkt Albrecht. “Waldemar is een lieve jongen en ik weet zeker dat als hij er nu over nadenkt, dat hij denkt: o ja, eigenlijk is bedreigd worden aan je voordeur door een club die zich de RAF noemt als verwijzing naar een van de meest gewelddadige Duitse organisaties die we in de laatste decennia gehad hebben, dat het niet oké is.

Er zijn bepaalde grenzen in onze beschaving, zegt hij. “Die grens moet iedereen, ook in een praatprogramma en ook als je acteur bent, bewaken.

Foto: PowNed
22 Reacties op “Ebru Umar spreekt Pauw aan op uitspraken Waldemar”


 1. Benny K.

  Ah, kunnen we deze vrouw niet gewoon negeren? Ik vind dat PowNews deze vrouw niet moet vragen om haar ongefundeerde meningen….

 2. Meneer Kaktus

  Helemaal eens. Laat B-acteurs zich niet over grote-mensen-zaken uitspreken.

 3. Joost

  Misschien moet iemand het ook even bij Waldemar en Sophie op hun huis doen. Kijken of haar het dan ook nog steeds gerechtvaardigd vind. Wat ook zo sneu is dat hij na de uitzending van Pauw helemaal niet meer reageerd. Ook niet op zijn FB pagina. Typisch extreem linksch gedrag.

 4. arie

  O, Hilbrand en Waldemar Torenstra zijn een paar ?
  Tuurlijk weer bij die NPO, “ons ken ons”De NPO is een partijdige incestueuze club, die nodig opgeheven moet worden.

  Nee, de NPO, c.q. Pauw qq, nodigen liever mensen uit die hun linkse taal spreken.

  NPO: nodig eens uit: Prof. Piet Emmer emeritus hoogleraar geschiedenis uit Leiden .
  Die weet n.l. echt hoe het zit met onze Nederlandse identiteit en joods/christelijke cultuur.
  Hij veegt de vloer aan met jullie haat tegen het sinterklaasfeest en jullie goh. over de slavernij,wat alleen om geld te doen is. (De Telegraaf 9 september 2017)

  Maar nee, zulke kwaliteitsmensen hoeft de NPO niet !

  Die nodigen liever namaak cabaretiers uit om linkse politiek te bedrijven.

 5. E. Hartsma

  Ebru Umar heeft volkomen gelijk.

 6. KIP

  Bij Volkert is het ene misdrijf niet bewezen en daar kreeg de ambtenaar geen taart in het gezicht. Geloof niet dat de taart hem over de streep trok. Nee, het mag niet die bekladding , maar censureren van meningen ben ik fel op tegen. Ik ben rechts. Ebru moet overigens niet zo uit de hoogte doen; wat wist zij van vliegtuigrampen voor MH17, toen zij daar een mening over had.

 7. boris

  Haha Ebru Umar geeft ook te pas en te onpas haar mening over van alles waar ze niks vanaf weet. Beetje apart om dan anderen de maat te nemen. Vervelend kind is het

 8. Vrede

  Ik vind het wel iets voor Pownews om het dan bij deze acteur te doen en zijn reactie erop te filmen.

 9. B

  Wat een onzin. Iedereen mag ergens toch iets van vinden, hoef je toch geen specialist voor te zijn. We leven in een vrij land. Volgens mij is Ebru vooral gefrustreerd omdat ze nooit meer ergens uitgenodigd wordt.

 10. animo

  Zulke enge mensen zijn dat van dat rechtse clubje ze zoeken al uit wie wat mag zeggen en wie niet ,die wat mogen zeggen moeten wel eerst toestemming vragen aan Ebru Umar vragen.

 11. Gerdien

  Ben het eens met Umar -die zich grappig genoeg zelf om de haverklap uitlaat over zaken waar ze geen verstand van heeft- over voortdurend de mening vragen van gasten in talkshows over kwesties waar ze niet voor zijn uitgenodigd. Gevolg van het streven naar een informele sfeer aan tafel: alsof je in de kroeg zit of bij vrienden thuis- waar niet elke uitspraak op een weegschaal ligt. Tegelijkertijd wordt er ook totaal overdreven gereageerd op uitspraken als van Toornstra. Zoals het ook wel erg makkelijk is achteraf een directe lijn te trekken tussen de kippenpoeptaart voor Fortuyn -hoe walgelijk ook- en de kogel in zijn kop en de smeerders met verf en stront die bij voorbaat verantwoordelijk worden gehouden mocht iemand ooit….. (kan iedereen zelf wel bedenken).

 12. Tss

  @ arie
  Mon 11 Sep 2017 om 12:16
  Ben het helemaal met jou eens!

 13. Arnoud Tempelman

  Ebru is een professionele meningsgevert. Is ook het enige wat ze kan.

 14. BBcee

  Waldemar Torenstra zei het in goed daglicht. Niets mis mee.

  Net zoals Peter R. de Vries dat zei over de klapjes die Tim Hofman kreeg.

  Mensen die zo irritant en provocerend zijn (Bedaut en Hofman) moeten er rekening houden dat ze klapjes kunnen krijgen.
  Bedaut en Hofman zijn geen wereldburgers en moeten er maar tegen kunnen.

 15. robb

  Ebru is een professionele meningsgevert: laat dat professionele maar weg het is haar mening daar is niks verkeert mee accepteer dan ook dat een ander ook een mening heeft en kleineer hem niet dat een acteur geen mening heeft ,iedereen weet dat woorden harder kunnen aan komen dan wel geweld ook .

 16. PA-V-H

  Extreem rechts Ebru Umar gaat niet uit maken wat Pauw wel en niet mag vragen.

  Pauw vroeg iets en de persoon gaf zijn mening. Ik ben het er ook mee eens want het is uitlokken van Lavendel maar keur het niet goed.

  Succes extreem rechts met wat voor afschuwelijke misdaden jullie goedkeuren.

  Ebru Umar: ga maar vlug verder in je slachtofferrol.

 17. Gallus

  Zij heeft gelijk.
  Alles wordt door elkaar gegooid.
  Straks wordt aan Paul de Leeuw gevraagd wat hij denkt over de relativiteitstheorie.
  Of aan een voetballer hoe het zit met migratie.
  Of aan een popper wat hij voelt over de formatie.
  Of aan een wielrenner wat te denken over de Nederlandse geschiedenis.
  Enz. Het gebeurt nu al. Speciaal bij DWDD.
  Het past in de verheerlijking van popmuzikanten, sporters en popi jopi’s in het algemeen; ook geldbezitters worden over het paard getild.
  Pauw zelf komt er als presentator verhoudingsgewijs wel het beste van af (afgezien van Tweebeke) al is de mate waarin hij de morele kwaliteiten van mensen en mensengroepen soms wel heel vergaand als volkomen gelijk verdedigt.

 18. b

  Ebru Umar , negeer modus aan.

 19. mark100

  sterke vrouw.

 20. dr phil

  pauw is en blijft een klootzak of te wel een gore zakkenvuller

 21. Lies

  Weet je. Maakt niet uit in dit land. Ben je acteur, columnist, tv presentator, je doet het nooit goed. En een ander weet het altijd beter.

 22. Gerda

  Misschien is het handig als iemand eerst eens luistert wat hij eigenlijk zegt. Hij praat niks goed, vindt het verkeerd, fout etc. Een taart vindt hij juist niet grappig, maar misschien wel erger. Hij verbaasde zich alleen over de grote woorden (het ging daarvoor nog over de orkaan die ook verschrikkelijk was).
  Vanzelfsprekend mag iedereen meneer Torenstra nu weer veel ergere ellende toewensen dan de voordeur en deurmat van meneer Baudet. Het is en blijft onacceptabel dat mensen aan je spullen/huis komen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.