Claudia de Breij uit felle kritiek op Humberto Tan

Geplaatst op Sat 16 Sep 2017 om 10:50

Claudia de Breij heeft zich vorige week vrijdag flink geërgerd aan de uitzending van Humberto Tans RTL Late Night, waarin Anna Nooshin en Monica Geuze hun ‘lesbische kus’ op de cover van LINDA.Meiden verdedigden. Dat schrijft ze in haar column in VARAgids. Het is de zoveelste keer dat Linda de Mols platform hetero’s met elkaar laat kussen onder het mom van het bevorderen van de homo-emancipatie. De kritiek daarop wordt alléén bij Nooshins RTL niet begrepen.

De bezwaren zijn volgens De Breij evident. Geuze en Nooshin zeggen een hokje te willen doorbreken, maar zijn gewoon twee grote ijdeltuiten. Immers: zoenende heterovrouwen kennen we al lang. “Je past precies in het al lang bestaande hokje van bloedmooie vrouwen die in lingerie iets doen dat mensen (vooral heteroseksuele mannen) opwindend vinden”, schrijft De Breij.

Daarentegen worden écht homoseksuele kussen lang niet geaccepteerd, aldus De Breij. Ze richt zich in haar column dan ook tot de twee dames, Tan en zijn andere tafelgasten. “Aan tafel bij Humberto vertelden Anna en Monica dat ze hier niets van begrepen. André Hazes, Bridget Maasland en Tineke Schouten waren ook te gast, en zij snapten er ook al niks van. Ja, er moet gewoon altijd iets te zeuren zijn. Dat snapten ze wel.”

Lieve Anna, Monica, Linda, Humberto en alle anderen, willen jullie het begrijpen? In dat geval moet je verder lezen. Zo niet, dan kun je blijven denken dat mensen gewoon altijd iets te zeuren willen hebben en jouw goede bedoelingen niet geloven.”

Spontaan

Geuze en Nooshin speelden de vermoorde onschuld: dat zoenen in sexy lingerie op een bed ontstond gewoon super spontaan, menen ze. “Dat het ‘gewoon ontstond’ is natuurlijk even waar als dat ik een bloedmooie jonge online influencer ben. Het ontstond niet, het was afgesproken met de redactie, de productie en de styling van LINDA.Meiden. Er stond niet zomaar ineens een rek vol lingerie en een bed, dit was de bedoeling. Heel slim, van LINDA.Meiden en van jullie, want dit trekt de aandacht en dus verkoopt het goed.”

Dat mag. Maar ga niet doen alsof je hiermee mensen helpt die worstelen met hun seksuele geaardheid. Dat zou even waarachtig zijn als dat ik me laat schminken als Sylvana Simons voor de cover van de LINDA. en dan verwacht daarmee meer begrip voor niet-witte Nederlanders te kweken.”

‘Humberto, leer hiervan

Het is gênant dat Tan hier willens en wetens een eenzijdig beeld heeft neergezet, vindt De Breij. “Humberto, neem een les aan van de beste talkshowhost die ons land ooit gekend heeft: praat mét de mensen over wie het gaat, niet over ze. (Inderdaad, dat zei Sonja Barend). Want dat Tineke, Linda, André, Anna en Monica het niet snapten is niet gek. Iedere, maar dan ook iedere niet-hetero had het je prima kunnen uitleggen.”

RTL Late Night is net als RTL Boulevard geen objectief programma. Zendergezichten worden ongegeneerd verdedigd, zonder de tegenpartij aan het woord te laten of hun reactie volledig naar voren te brengen. Laatst gebeurde dat ook in RTL Boulevard, toen het conflict tussen Gordon en Quote aan bod kwam.

De Breij heeft haar volledige column op Instagram geplaatst:

Hoop dat hij zo leesbaar is! Anders in @vara_gids, sowieso. Mijn column van deze week.

Een bericht gedeeld door Claudia de Breij (@claudiadebreij) op

Foto: RTL
41 Reacties op “Claudia de Breij uit felle kritiek op Humberto Tan”


 1. jelle

  En ze heeft groot gelijk.

 2. Martini

  Helemaal waar. Hypocriet zooitje bij RTL, zijn ook volledig de verbinding met de samenleving kwijt. Nep, overdreven.

 3. anonymous

  Niet over anderen praten maar mét ze….
  Claudia doet hier nu precies hetzelfde.

 4. Wolter

  Van Claudia raakt iedereen aan de diarree. Dat komt door de linkse rooie leugens die haar gleuf verlaten.

 5. Hans

  Ziek van Claudia en die 2 Turkse wijven.

 6. Bart

  Ze heeft helemaal gelijk en @11:03 Nee Claudia doet niet het zelfde in haar column. Ze heeft er gewoon over. Humberto en tafelgasten praten er over als in de derde persoon. Wat Anna en Monica uitkramen is zoals altijd totale onzin. Alles voor de aandacht. Dat is prima maar lieg dan niet dat je het alleen maar doet voor het doel van acceptatie.

 7. Connie Kreukboven

  Claudia heeft gelijk. Er zat niemand aan tafel voor tegengas. De hele discussie kwam dus niet op gang. Maar dat is ook niet de bedoeling bij Late Night. Het moet gezellig blijven en mag nooit eens kritisch of spannende televisie worden.

 8. Gerdien

  Niet éen maar wel honderd spijkers op de kop.

 9. PA-V-H

  Zo tan, beau en de rest aan BN’ers van RTL, die kan je in je zak steken.

 10. b

  Ze heeft gelijk maar om dit nu felle kritiek op Tan te noemen ???

 11. Bagger rtl

  Claudia heeft gewoon onderbouwd gelijk.

  Rtl /sbs , de Linda. B agger voor de onwetende. Alleen de mollen en hun graaiende niets zeggende vrienden vullen hun zakken waarbij de onnadenkende op grootse wijze in de maling wordt genomen. Sensatie, non kwaliteit, platvloersheid zijn de hoofdregels waar deze profisionele zakken vullers van Rtl, Sbs en de Linda zich van bedienen om het geld binnen te harken.

  Gelukkig dat er persoonlijkheden zijn die het aandurven om deze partijen aan te pakken.

 12. Peter Keizer

  Totaal mee eens 100 % – RTL late night begint steeds meer bagger tv te worden – inmiddels ook Linda moe met die goedkope sensatie om dat blad aan de man te brengen met die commerciele zooi – en die vloggertjes zijn aandachts monsters op geld en aandacht belust met oppervlakkig gedrag echt zonder inhoud – voor de rest gaat alles goed –

 13. PremH

  Eens eens eens!!

 14. Johan

  @b De kritiek met name op Tan en Nooshin is terecht. Niet alleen wat betreft dit onderwerp.

 15. Sukk0l

  Dit is nou precies wat RTL Late Night de das heeft omgedaan. Over de top commercie. De kijker trekt dat gewoon niet meer. Hoe verademend Beau ook was, het programma blijft een platform om aan de lopende band dingen te verkopen. En bij dalende kijkcijfers kiezen ze er voor om de misgelopen inkomsten te compenseren met nog meer gesponsorde items, waardoor de kijkers nóg harder wegzappen.

  Het kwartje wil maar niet vallen daar bij RTL.

 16. Sven L.

  Mee eens.

  Waarom zet LINDA niet een zoenende Jamai met partner op de cover. Of Ferry Doedens? Of Barbara Barend en haar vrouw..?

  Keuze genoeg, maar deze invalshoek is niet sexy voor de verkoop.

 17. Ron

  Oh zo mee eens!

 18. John

  Alsof haar kerk DWDD zo lekker objectief is. Rot toch op.

 19. Graaf Volkert

  Totaal mee oneens…
  Met een lekker wijf als Anna Nooshin schep je meer respect juist.
  Als je een lilleke pot als Claudia op de cover zet wil niemand ernaar kijken.
  Weg beoogd effect…

 20. frans

  Goed voor elkaar en er dan ook nog dik voor betaald worden. Eerst Door de Linda en dan nog Door RTL.

 21. Mike

  Claudia slaat de spijker op zijn kop. Heb me zitten opvreten toen die twee vlogmeutjes hun zegje kwamen doen bij Teflon Tan. Alles lieten ze met elkaar lekker van zich afglijden.

 22. Kokkie

  Pottengezeur van Claudia

 23. Willy Wonka

  Ach ja ze doet weer is een ‘de Breijtje’

 24. critikast

  Zo gauw ik alleen al de aankondiging hoor dat De Breij weer gaat orakelen, ben ik wel weg als kijker, luisteraar of lezer. Vanuit haar linkse denkwereld meent deze omhooggevallen salonsocialiste over anderen te mogen oordelen, terwijl opmerkingen over haar eigen manier van lezen en schrijven niet welkom zijn. Een schoolvoorbeeld van een grachtenpanden-trutje dat vooral geil is op aandacht en publiciteit !

 25. karel

  Eens met Claudia.

  Maar RTL doet ook hetzelfde in de steeds matiger worden soap serie “goede tijden slechte tijden”.
  Ook daar worden we telkens geconfronteerd met die 2 elkaar aflikkende homo’s.
  Ik ben begrip vol, maar het constant zoenen van die 2 kerels gaat ook eens vervelen.
  We weten het nou wel.

 26. Mien Boezeroen

  Ze wil voorkomen dat echte potten als lelijke manwijven worden neergezet, stekeltjeshaar of zoals je tegenwoordig veel ziet 2 kleuren haar als onderscheid. Ze is gewoon bang dat het imago hierdoor niet wordt vervaagd. En wat Sonja betreft die wilde gewoon een goed programma door gasten tijdens de show een beentje te lichten. Zo he he dat is eruit. En nu een electronisch pafke ben ik toch even progressief geweest vandaag. Hoi!

 27. 80

  Claudia heeft helemaal gelijk

  Deze neppe talentloze aandachtsh oeren doen alles om maar in de picture te staan

  Laten we vooral doen of hun werk daadwerkelijk iets voorstelt

  Die monica maakt filmpjes van zichzelf dat ze naar mcdonald geweest is
  En anna praat over justin bieber shirtjes in rtl boulevard

  Wat typisch oppervlakkig achterlijk
  Natuurlijk hebben ze niks meer te bieden dan dat

 28. J,

  Goed geschreven & inhoudelijk geheel juist- helaas blijven er altijd van die ongenuanceerde roeptoeters hier! Compliment Claudia

 29. Peter Poot

  Anna: elk woord over dit vleesgeworden oppervlakkig vlogsterretje is er 1 teveel.

 30. Patrick

  Wie kijkt er nog naar RTL Late night??

 31. X

  RTL4 is bagger eerste klas. Het IQ van een goudvis is hoger dan van de kijkers.

 32. klara

  Claudia heeft gelijk en daar wil ik het bij houden .

 33. Laurens

  Ik ben totaal geen links, maar Claudia heeft op dit onderwerp een punt gemaakt. Commerciële trucs om de verkoopcijfers op te krikken.

 34. Lynx

  Ik ben ook geen links.

 35. Laurens

  Correctie: Ik ben totaal niet een links persoon, maar Claudia heeft op dit onderwerp een punt gemaakt. Commerciële trucs om de verkoopcijfers op te krikken.

 36. Lies

  Aha. Beste Claudia waar wind je je nu precies over op? De bloedmooie vrouwen? Of het feit dat ze in jouw ogen heteroseksueel zouden zijn?
  Mss zijn ze wel bi? Hebben ze juist schijt aan de vooroordelen en proberen ze voor lesbo’s juist een taboe te doorbreken?
  Ik ben hetero en ik heb ook wel eens een knappe dame gezoend.
  Hokjes denken?

 37. Matrix

  17:44

  2 zoenende heteros die een taboe voor lesbos doorbreken
  Wat een heerlijk simpele gedachtengang

  Das zo mooi bij vrouwen
  Ze zijn bi wanneer het hun uitkomt omdat er toch geen concequenties aanzitten

  Heb je nog meer simpele one liners ?

  Misschien iets als : Ze willen geen aandacht, het komt allemaal maar toegewaaid

  Schei toch alstublieft uit mens

 38. LP

  In de laatste alinea vergist ze zich. Ze bedoeld hier DWDD mee!
  De “pot” verwijt de ketel!!!

 39. Rod

  Ach ach ach… Mensen die dan grapjes moeten maken over ‘pot’ of een insinuatie dat alles wat ze zegt mank gast omdat ze ‘links’ zou zijn, prima stuk is het. Links, rechts, pot, hetero, homo, straight, maakt geen moer uit. Lees eens een keer zonder vooroordeel zo’n stuk en reageer niet alleen op de kop.

 40. Arnoud Tempelman

  Wacht maar tot het decembernummer van de Linda verschijnt: Sinterklaas omringd door halfnaakte amboneese treinkapers…

 41. anoniem

  Lief zijn tegen elkaar, ook door hetero’s, is imho nooit een probleem.. :-)
  En wat Claudia hiervan vindt boeit mij eigenlijk niet zo..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.