Chantal Janzen schrok van snelle ‘ja’ Erland Galjaard

Geplaatst op Sun 10 Sep 2017 om 10:00

De lancering van haar personalityshow &Chantal komt sneller dan verwacht voor Chantal Janzen. Dat vertelt de presentatrice in gesprek met het AD. Dé eigen tv-show van Janzen is vanaf 28 oktober elke zaterdagavond om half tien op RTL 4, direct na de nieuwe Linda de Mol-show Oh Wat Een Jaar. Het wordt echte show-tv. “Dansen op tv, al die show: het kan ontzettend oubollig zijn, maar ook juist leuk. Misschien werkt het voor geen meter, maar ik probeer het liever“, vertelt ze.

Janzen loopt al heel erg lang rond met dit idee. “Maar er was geen plek voor. Niet op de zender, maar ook − door mijn Duitse tv-avontuur − niet in mijn hoofd.”

Ze bleef haar plannen perfectioneren met het team dat ze om zich heen heeft verzameld, waaronder haar vaste eindredacteur Tijs Hartman, met wie ze al een jaar of vijf werkt. “Die vertrouw ik totaal, we zitten helemaal op een lijn.”

Met dat team zat ik wat te pingpongen over het idee en waren we klaar om naar de zender te stappen. Meestal krijg je dan de boodschap: leuk, nog een beetje peper hier en een beetje zout daar en we praten over een tijdje verder. Maar nu zei Erland Galjaard tot onze schrik direct: ga maar maken.

En nu komt die show er dus. Janzen ziet het als een grote uitdaging. “Een formatshow als Dance Dance Dance of Holland’s Got Talent, daar hoef ik alleen maar in te stappen. Dat voelt voor mij als een veredelde vakantiebaan. Dit is helemaal van mij, daar hangt voor mij veel meer vanaf.

Het AD-interview met Chantal Janzen kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
19 Reacties op “Chantal Janzen schrok van snelle ‘ja’ Erland Galjaard”


 1. Laurens

  Het lijkt wel of daar nu mede het probleem ligt bij RTL.
  Natuurlijk kan het een geweldig format zijn waar Erland stijl van achterover slaat, maar wat zout en peper kunnen de laatste formats op RTL wel gebruiken.

 2. John

  Wauw weer een Flop!

 3. Annoniemus

  Denk dat de kijkers harder schrikken !

 4. Daar Gaan We Weer

  Ongelooflijk dat Chantal een programma krijgt dat haar platform &C aan Haag the terwijl dat geen RTL activiteit is… ondertussen gaat het AD haar video’s exploiteren… De logica vanuit RTL ontgaat mij volledig..

 5. Daar Gaan We Weer

  Aan Haag the= aanjaagt

 6. Jeroen

  Duitsland alweer klaar? (Met haar?)

 7. animo

  Ik wil wel eens in het hooft kijken van de M/V wie Chantal na Linda programmeert ,dan ben je toch al gauw tweede garnituur.

 8. frans

  Chantalleku denkt echt dat ze een ster is…het popvrouwke

 9. Jantien de Groot

  Ach ik wil in principe niet pessimistisch zijn, maar dit programma gaat roemloos ten onder.

 10. Kabelsjouwer

  Wat dacht je van wedden dat ik het kan en mensenkennis van onze sbs6 sterren Jeroen v de Boom en die vreselijke Winston Gerstanowitch? Dat is toch nu al een flop?

 11. Rubicon

  Gaat hard met Chantal. Zou als ik haar was (en Erland) wat zuiniger met haar zijn. Overkill ligt op de loer. Doe meer met haar veelzijdigheid ipv al dat tv/glossy werk. Is beter voor houdbaarheidsdatum. Doe wat meer achter de schermen, schrijf formats/teksten/regie voor anderen etc. Ben te bang dat ze over vier jaar wordt overvleugeld door volgende ‘talent’. Heeft Linda goed voor gewaakt.

 12. Peter

  @kabelsjouwer

  Waarom is mensenkennis een flop? Kijkcijfers zijn goed voor SBS6 en de tweede aflevering is zelfs beter bekeken dan de eerste….

 13. Einde TV

  Dramatische cijfers voor Winston. Hoe kunnen mensen roepen dat dit voor SBS goed is. Een film uit 1984 trekt waarschijnlijk meer kijkers.

 14. Shaniqua

  Waarom is er geen personalityshow voor Oembertoh?

 15. Max

  Wat heerlijk, hoef de hele zaterdagavond niet te kijken naar RTL. Linda en Chantal, erger kun je toch niet programmeren????

 16. Flits Bom

  Hij zal wel weer onder invloed zijn geweest.

 17. Connie Kreukboven

  Als het net zo leuk wordt als al die filmpjes op haar website dan wordt het één grote flop. Wat een niveau! Echt slecht. Valt me zo tegen wat ik daar zie.

 18. Anouk Smullers

  Ja leuk die zielenpoot van een Koen Kardashian

 19. W.L valk belastingdienst rotterdam

  Zakje coke doet wonderen, en hij geeft er neus voor die erland balhaar

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.