Catherine Keyl: ‘Journalistiek niks voor John de Mol’

Catherine Keyl begrijpt niet veel van de journalistieke ambities van John de Mol. Hij kan zich maar beter bezighouden met zijn showprogrammaatjes. Dat heeft de presentatrice gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1, waar ze haar opwachting maakte in een elegant rood ensemble. Het gerucht dat De Mol aast op NU.nl bleek niet te kloppen, maar de mediatycoon zou dit ook niet eens moeten willen, aldus La Keyl. “Misschien wordt NU.nl dan wel iets heel anders dan nieuws.

De Mol is volgens Keyl een echte entertainmenttijger. “Ik heb vijf jaar met hem gewerkt – nou ja, hij was de producent, ik werkte niet echt met hem – en ik herinner me nog heel goed dat ik een actuele discussie wilde in de 5 Uur Show. Daar had John helemaal geen zin in. Dat hoefde van hem niet.

Ze moest hem echt overhalen. “Ik zei: ‘Laat me dat nou gewoon een week doen en als het dan niet scoort, dan kunnen we alsnog dat skippen.’ Het scoorde dus gelukkig wel, maar hij is gewoon meer een amusementsman. Dat idee heb ik. Misschien is hij veranderd in de jaren, dat kan.”

Keyl is echter sceptisch. “Ik denk dat journalistiek niet John zijn ding is. Hij is een meester in amusementsprogramma’s, dat doet hij wel ontzettend goed.”

Marc Josten, baas van omroep Human, is eveneens kritisch: “Wat weten we van John de Mol als baas van een journalistiek bedrijf? Hoe gaat hij om met journalistieke onafhankelijkheid? We weten er betrekkelijk weinig van, behalve dat hij de redactie van De Telegraaf wilde opsplitsen tégen de zin van de redactie in. Dat is wel een waarschuwingsschot. Aan de andere kant: don’t judge a book by its cover.”

Lees ook: John de Mol aast niet op NU.nl: ‘Moe van speculaties’ (gisteren)

Foto: NPO Radio 1

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen