Braboneger: ‘Pauw en RTL Late Night vrezen mij’

Geplaatst op Tue 12 Sep 2017 om 10:27

Steven Brunswijk, ook wel bekend als de Braboneger van Avrotros, heeft het idee dat talkshows als Pauw en RTL Late Night een beetje zenuwachtig worden als hij aan tafel komt. Dat vertelt de cabaretier in gesprek met De Telegraaf. Brunswijk denkt dat die nervositeit te maken heeft met zijn onvoorspelbare karakter. “Ze weten wat ze met mij in huis hebben gehaald. Ik merk dat als ik in een talkshow als Pauw of RTL Summer Night te gast ben, mijn voorgesprekjes soms wat langer duren.

De redacties willen weten waar ze aan toe zijn, aldus Brunswijk. “Ik ben toch een sloopkogel, ga ik niet met alle winden meewaaien. Wanneer iemand aan het woord is zeg ik niks, maar als mij wordt gevraagd: ’goh Steven, wat vind jij ervan?’, dan krijg je ’m.”

Zo’n ongezouten mening is voor alle betrokkenen spannend, meent hij. “Ik denk dat daar het gevaar zit om mij uit te nodigen. Ik vind de angst bij de mensen wel iets moois hebben: ’oh mijn god, wat gaat ie nou weer zeggen?’ Living on the edge, haha.”

Hij heeft erg veel vertrouwen in zichzelf en in zijn carrière. “Eerst had ik een eigen theatershow, toen een programma en vervolgens een studioprogramma. Ik dacht ’dat kan toch niet?’ Maar De Braboneger basht is nu ook een feit. Ik blijf stijgen. Het gaat de goede kant op“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: Avrotros, Michel Schnater
14 Reacties op “Braboneger: ‘Pauw en RTL Late Night vrezen mij’”


 1. Hooftstraat

  Pffff hier word je toch moe van, Nee niemand vreest jou, jij bent niet interessant voor dergelijk programma’s, gebrek aan intellect en geen interessant inhoud. Deze meneer wil zo graag doorbreken dat hij tot alles in staat is.

 2. Eddy Keur

  Braboneger is welkom bij KEUR MET PEREN maar durft niet hahahahah:)

 3. Rick

  Deze jongen is zo ontzettend dom. Dat is het enige dat hij heeft laten zien.domheid.niemand vreest zijn mening.In die programma’s matsen ze hem door hem niet kapot te maken wat eigenlijk nog zieliger is.Net als Britt Dekker en dat soort figuren.Wel jammer want daardoor krijg je dus dit soort kapsones.Wat een kneusje zeg.Ik hoop dattie binnenkort dan even doormidden wordt gezaagd.Als je het inderdaad zo graag wil moet ie het ook krijgen. IQ van rond de 95 schat ik in

 4. shaklibatachat

  Mooi verwoord, Hoofstraat! Precies wat we hier nodig hebben op Mediacourant: een ‘stukje’ verdieping en spiritualiteit.

 5. Ron

  Wat een hoogmoed en arrogantie. Deze nitwit weet niet eens een ronde verder te komen bij De Slimste Mens, dat zegt toch wel iets. Nee, natuurlijk nodigen ze je niet uit. Hij voegt niets toe, alleen maar rechts gebral om het brallen. Valt in het rijtje Zwagerman en cs.

 6. E. Hartsma

  Prima kerel die Steven Brunswick. Ik waardeer zijn ‘vrijuit’ spreken.

 7. E. Hartsma

  Brunswick = Brunswijk

 8. BijlmerStyle

  Hij denkt dat hij het gaat maken omdat hij de hielen van tatta’s likt. Helaas gaat dat uiteraard tegen hem werken, maar zodra hij inziet dat hij beter onder zijn eigen mensen kan blijven is het te laat. Wij kotsen hem namelijk sowieso al uit. Veel plezier met hem lieve tatta’s! Dit is een goede he hahahahah

 9. Ano

  Hij is tenminste iemand die niet meedoet met die voorgekookt alt-linkse l u lpraat over niet bestaande problemen zoals racisme en discriminatie.

 10. Han

  @Bijlmerstyle Jij wil onder je eigen mensen blijven? Dat vinden wij prima. Donder dan ook op naar dat eiland van je.

 11. J

  Wat een grootheidswaanzin. Alsof hij wat te bieden heeft. Een beetje met Brabants accent lullen en dat is alles. Ga een normale baan zoeken net als iedereen.

 12. rhe

  Braboneger zit vanavond bij Pauw. Niks aan de hand dus.

 13. Ron

  Bedankt voor de waarschuwing…

 14. josdays

  Hij zit dus gewoon NU bij Pauw. Bewezen onzinartikel dus!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.