Braboneger boos over ‘politiek correct’ Summer Night

Geplaatst op Wed 13 Sep 2017 om 10:20

Steven Brunswijk, beter bekend als De Braboneger, heeft zich afgelopen zomer geërgerd aan de politieke correctheid in RTL Summer Night. Dat vertelde hij dinsdagavond in Pauw. Braboneger keek naar de talkshow van Beau van Erven Dorens toen het over de transgender-discussie ging. “Ik zat naar RTL Summer Night met Beau te kijken en men was daar heel politiek correct aan tafel. Ik dacht toen: wat is dat nou voor kutzooi man? Ja, sorry hoor“, aldus de cabaretier uit Brabant.

Het transgenderdebat werd aangezwengeld toen de NS besloot om niet langer ‘dames en heren’ om te roepen, om genderneutralen niet te kwetsen. Volgens Brunswijk vinden heel veel mensen dat onzinnig, maar durft men dat aan talkshowtafels niet toe te geven.

Brunswijk durft dat wel: “Ik heb zoiets van: God, de oerknal of waar je ook in gelooft, heeft twee soorten mensen gemaakt: één met een piemel en één met een gat eronder. Als jij zoiets hebt dat je wil veranderen, is dat oké. Je mag van links naar rechts en van rechts naar links. Oké. Maar als je dan besluit om in het midden te hangen, dat kan, maar dat is dan toch je eigen fucking probleem?

Die genderneutralen zijn gewoon zeuren, vindt hij. “Dan ga je met heel Nederland delen over hoe irritant jij jezelf voelt: ‘Ik sta op het station en dan zeggen ze ‘dames en heren’ en dan weet ik niet hoe ik me moet voelen.’ Ja, dus?! Is dat mijn probleem dan? Ja, daar erger ik me dan aan.”

Ik erger me eraan, omdat heel Nederland zich eraan ergert en die ergernis van heel Nederland neem ik maar op mij. Ik draag het op me en spui het eruit.”

Foto: BNNVARA
18 Reacties op “Braboneger boos over ‘politiek correct’ Summer Night”


 1. Rukker

  Die Negert moet in de politiek gaan of zou links tuig hem ook gaan bedreigen? Dilemmaatje in het gutmenschenkamp: knuffelen om zijn kleurtje of verketteren om zijn mening? Hoe ironisch.

 2. René

  Wllicht is hij niet tevreden over de kleur van zijn voordeur?

 3. Vrede

  Ik ken hem niet zo goed. Weleens hier en daar iets gezien van hem en hij was erg goed in Gordon’s Roast maar gisteren in Pauw vond ik hem erg tenenkrommend simpel overkomen.

  Hij gooit maar een willekeurig onderwerp/irritatiepunt eruit en uit dan kritiek op de manier van een tiener met te veel bier op. Of ik het ermee eens ben doet er niet eens toe maar de manier waarop hij praat kwam erg kinderachtig over.

  Daarna is die nog erg trots op een gast in zijn eigen programma die duidelijk mentale problemen heeft en kondigt hij als gast voor zijn volgende show Glenn Helder aan. Wow,denk dat er wat mondjes openvielen dat hij die kon strikken :’)

  Ik denk dat hij wel past bij Ranking the Stars,raar dat hij er nog niet aan meedoet.

 4. Anna

  Wat een abominabel niveau. Zelfs zonder zijn afgang bij de slimste mens is het duidelijk dat deze Braboneger dom, leeg en simpel is. Vreemd dat AvroTros en de NPO zich met hem willen blijven associeren…

 5. Neptunus

  toch wel leuke televisie, die verontwaardiging op het gezicht van Tanja Jess…..

 6. Appelsap

  De eerlijkheid aan tafel is tof, is leuk voor het programma… wat betreft RTLSN heeft ie gelijk… maar wat een leeghoofd.

 7. Vo

  Ben benieuwd wat een transgender operatie kost. De laatste tijd is er bijna geen geld meer voor normale operaties. We betalen ons blauwe aan deze operaties en sommigen willen daarna weer terug naar wat ze waren, wat niet en nooit meer kan! Dus mogen we de prijs weten a.u.b.?

 8. weg met ons

  Idem, ophefje rond blinde mevrouw/meneer die Kruidvat verpicht haar/hem bij de arm door de winkel te loodsen. Mevr/meneer zou blind zijn, maar is dit discuswerpende persoon werkelijk blind of slechts beperkt door slechtziendheid?

 9. Sean

  Je kon gewoon zien dat er meerdere aan tafel geschokt waren om zijn ‘wat zou het nu eigenlijk’ houding. Een houding die er veel hebben over de onderwerpen waar ze aan tafels zoals bij Pauw toch vooral de mond vol van hebben. Neem nu die Tanja Jess, die was verdorie aan het uitleggen in welk keurslijf hij hoort te zitten!

 10. Vo

  @weg met ons, de vraag is hoe komt die ”blinde” persoon dan in Kruidvat terecht? Of woont ie in Kruidvat?

 11. Connie Kreukboven

  Ik ben geen fan van die neger maar hier heeft hij wel erg gelijk. Wat een gezeur en geleuter over dat transgendergedoe.

 12. Ron

  Wat een onbeholpen stuk vreten en dat domme Brabantse accent erbij maakt het helemaal af. Volgens mij is het gewoon een typetje. Als hij zichzelf erg serieus neemt is dat wel erg sneu. Tenenkrommende TV.

 13. valerie

  Ach.. ik mag die jongen wel, hij neemt alleen een standpunt in dat niet overeenkomt met het mijne, en dat mag gelukkig in Nederland. Iedereen zijn eigen mening.

 14. Lammedammedoendan

  Hij doet misschien wat simpel, maar raakt toch wel een paar keer een paar goede punten op een wijze die men bij de BNNVARA (lees: VARA-kant van deze mutantenfusie) niet zo durft aan te spreken.

 15. Momo

  Wat een tolerante mensen weer hier die hem uitschelden omdat ze het niet met hem eens zijn…

 16. Koen

  Hij heeft nog gelijk ook

 17. Piet

  Heerlijk Braboneger die zegt waar het op staat. Veel van deze onzin wordt door de randstad overgenomen uit USA. En maar deugen met hun knotjes, bakfietsjes, pretsigaretten. Maar als het er werkelijk op aan komt niet thuis. Walgelijke kliek mensen.

 18. aammehoela

  Inderdaad Piet, de spijker op zijn kop. Voor het overige ken ik deze Braboneger niet en een oordeel heb ik dus niet, maar ik ben het wel met hem eens.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.