Braboneger boos over ‘politiek correct’ Summer Night

Steven Brunswijk, beter bekend als De Braboneger, heeft zich afgelopen zomer geërgerd aan de politieke correctheid in RTL Summer Night. Dat vertelde hij dinsdagavond in Pauw. Braboneger keek naar de talkshow van Beau van Erven Dorens toen het over de transgender-discussie ging. “Ik zat naar RTL Summer Night met Beau te kijken en men was daar heel politiek correct aan tafel. Ik dacht toen: wat is dat nou voor kutzooi man? Ja, sorry hoor“, aldus de cabaretier uit Brabant.

Het transgenderdebat werd aangezwengeld toen de NS besloot om niet langer ‘dames en heren’ om te roepen, om genderneutralen niet te kwetsen. Volgens Brunswijk vinden heel veel mensen dat onzinnig, maar durft men dat aan talkshowtafels niet toe te geven.

Brunswijk durft dat wel: “Ik heb zoiets van: God, de oerknal of waar je ook in gelooft, heeft twee soorten mensen gemaakt: één met een piemel en één met een gat eronder. Als jij zoiets hebt dat je wil veranderen, is dat oké. Je mag van links naar rechts en van rechts naar links. Oké. Maar als je dan besluit om in het midden te hangen, dat kan, maar dat is dan toch je eigen fucking probleem?

Die genderneutralen zijn gewoon zeuren, vindt hij. “Dan ga je met heel Nederland delen over hoe irritant jij jezelf voelt: ‘Ik sta op het station en dan zeggen ze ‘dames en heren’ en dan weet ik niet hoe ik me moet voelen.’ Ja, dus?! Is dat mijn probleem dan? Ja, daar erger ik me dan aan.”

Ik erger me eraan, omdat heel Nederland zich eraan ergert en die ergernis van heel Nederland neem ik maar op mij. Ik draag het op me en spui het eruit.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen