Bizar: RTL Late Night boycot Joling na Jinek-optreden

Het moet niet gekker worden: Gerard Joling mocht vrijdagavond in Jinek geen promotiebeelden laten zien van zijn nieuwe RTL 4-show Geer & Goor Stevig Gebouwd, omdat RTL deze RTL-promotie exclusief in RTL Late Night wilde hebben. Dat vertelt de zanger vandaag in De Telegraaf. Sterker nog: omdat Joling vrijdag tóch RTL aan het promoten was op NPO 1, mocht hij gisteren niet in RTL Late Night zitten. Daarom zat Gordon zónder Joling aan tafel om Geer & Goor te promoten.

Joling vindt het verbijsterend. “Ik ben gewoon afgebeld. Ongelooflijk, hoe arrogant en kleinzielig. Dat begon vorige week dus al. Ik zeg altijd: ’Jongens, donderdag gaan we weer beginnen, hoe méér promotie hoe beter.’ Maar daar dachten ze dus meteen al anders over.

De entertainer zit traditiegetrouw in de seizoensfinale van Jinek, maar ditmaal was RTL daar woest over. “Ik kreeg van RTL geen materiaal mee en kon bij Eva Jinek alleen wat van mijn eigen vlogjes laten zien. De druk bij Tan om te scoren is zo hoog, dat ze in de eerste show niemand willen die de mensen net al hebben gezien, zeggen ze zelf.

Daar word ik dan over gebeld, de redactie, weer iemand van de redactie. Op een gegeven moment ben ik er dan wel klaar mee en ik zei: ’Je kan ook zeggen dat het leuk was bij Jinek. En bedankt voor de reclame die je daar hebt gemaakt, Gerard!’ Ja, dat is toch allemaal niet te geloven?”

Joling gaat Jinek echt niet afzeggen om Humberto Tan een beter gevoel te geven. “Die afspraak met Jinek stond al tweeënhalve maand in de agenda. Die ga ik toch niet afzeggen omdat ze bij RTL hebben bedacht dat ik alleen dáár mag zitten? Ruim een miljoen kijkers had Eva vrijdag. Die gun ik Humberto ook, maar dan wel zonder mij.

RTL Late Night trok gisteren slechts 575.000 kijkers (16 procent), veel minder dan de 1,1 miljoen (26 procent) die Jinek er vrijdag had. Pauw trok gisteren tegenover RTL Late Night 730.000 kijkers (26 procent).

Het Telegraaf-artikel ‘TAN knalt Gerard uit zijn show!’ kunt u lezen via Blendle.

Update 9.18 uur – Lees ook de follow-up: Humberto: ‘Gerard Joling in toekomst weer welkom’

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen