Berend Boudewijn in DWDD: ‘Martine op de goede weg’

Geplaatst op Thu 14 Sep 2017 om 10:00

Berend Boudewijn was woensdag te gast in De Wereld Draait Door om over zijn nieuwe boek te vertellen, maar liet zich ook even uit over de toestand van zijn vrouw Martine Bijl. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het gaat steeds beter. “Met Martine gaat het heel goed. Over twee dagen vieren we dat ze twee jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad. Naar omstandigheden gaat het heel goed. Ik ga niet al die narigheid vertellen, maar ik heb twee zinnen waar het uit blijkt.

Boudewijn haalde een zin aan die Bijl enige tijd geleden uitsprak, en één die ze kort geleden uitsprak. “Ze zei, nadat ze al maandenlang in therapie was en was opgekalefaterd: ‘Mijn brein is mij vijandig gezind.’ Dat vind ik echt een huiveringwekkende zin, omdat er dan binnen in je een vijand huist.”

Hij doelt niet alleen op haar revalidatie, maar ook haar recente gevecht tegen depressie. “Dat heeft ze enorm grimmig weten te overwinnen. Ze heeft er heel hard voor moeten vechten. Nu heeft ze goede medicatie.”

Nu zei ze laatst toen we samen in de keuken zaten op haar geweldige timing: ‘Zo’n hersenbloeding… Eigenlijk heb je er helemaal níks aan.’ Als je dat kunt zeggen, dan ben je op de goede weg.”

Foto: BNNVARA
5 Reacties op “Berend Boudewijn in DWDD: ‘Martine op de goede weg’”


 1. Norvo

  Sowieso ben je op de goede weg als je na een hersenbloeding iets kunt zeggen…

 2. Panda

  Wat een heerlijke vrouw. Wat ze ook wel of niet gaat doen nog in de toekomst… wat fijn dat het nu stukken beter gaat.

 3. Anne

  Beste Martine Bijl, we missen je, kom maar snel terug op de buis. Fijn om te lezen dat het beter gaat. Veel goeds gewenst.

 4. Don

  Gewoon lekker rustigjes aan blijven doen en niet meer op de buis terug komen!

 5. Lambert

  Mee eens Don. Kijk eens naar die Berend. Die heeft nu alle steun van jou nodig. Ziet er niet meer uit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.