Berend Boudewijn in DWDD: ‘Martine op de goede weg’

Berend Boudewijn was woensdag te gast in De Wereld Draait Door om over zijn nieuwe boek te vertellen, maar liet zich ook even uit over de toestand van zijn vrouw Martine Bijl. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Het gaat steeds beter. “Met Martine gaat het heel goed. Over twee dagen vieren we dat ze twee jaar geleden een hersenbloeding heeft gehad. Naar omstandigheden gaat het heel goed. Ik ga niet al die narigheid vertellen, maar ik heb twee zinnen waar het uit blijkt.

Boudewijn haalde een zin aan die Bijl enige tijd geleden uitsprak, en één die ze kort geleden uitsprak. “Ze zei, nadat ze al maandenlang in therapie was en was opgekalefaterd: ‘Mijn brein is mij vijandig gezind.’ Dat vind ik echt een huiveringwekkende zin, omdat er dan binnen in je een vijand huist.”

Hij doelt niet alleen op haar revalidatie, maar ook haar recente gevecht tegen depressie. “Dat heeft ze enorm grimmig weten te overwinnen. Ze heeft er heel hard voor moeten vechten. Nu heeft ze goede medicatie.”

Nu zei ze laatst toen we samen in de keuken zaten op haar geweldige timing: ‘Zo’n hersenbloeding… Eigenlijk heb je er helemaal níks aan.’ Als je dat kunt zeggen, dan ben je op de goede weg.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen