Bas Muijs wordt de Edwin Evers van Omroep West

Bas Muijs gaat de concurrentie aan met Edwin Evers, Domien Verschuuren en Giel Beelen. Hij krijgt vanaf 6 november de ochtendspits-show van Radio West in handen. Dat heeft de regionale omroep laten weten. Muijs is de opvolger van Michiel Steenwinkel, die vertrekt omdat hij een avondmens is. Radiomaken is voor hem gesneden koek, maar voor Muijs ‘een hele leuke uitdaging’. “Het presenteren van het ochtendprogramma is prima te combineren met theater. Ik kijk er naar uit!

De acteur kijkt heel erg uit naar zijn nieuwe baan. “Iedere ochtend bezig zijn met het nieuws en verhalen uit mijn eigen regio, dat is voor een nieuwsfreak als ik een heel fijn begin van de dag.”

Ook Omroep West adjunct-hoofdredacteur Henk Ruijl is blij met de komst van Muijs. “In Bas Muijs hebben we een zeer aansprekende opvolger van Michiel. Bas is een regiogenoot die bezeten is van nieuws en bovendien iemand naar wie je graag luistert. Wakker worden met Bas zal voor iedere luisteraar heerlijk gaan voelen.”

Michiel Steenwinkel stopt al per 1 oktober met zijn radioprogramma. Tussen 1 oktober en 6 november zal André Koolen de presentatie van zijn programma tijdelijk op zich nemen.

Muijs heeft al vele felicitaties in ontvangst mogen nemen, waaronder van Radio Veronica-dj Martijn Muijs. “Nóg een Muijs op de radio. Je kan al bijna spreken van een plaag. Welkom in de ether Bas Muijs!“, twittert hij.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen