Astrid Joosten: ‘Mijn redactie mist overtuigingskracht’

Geplaatst op Wed 06 Sep 2017 om 15:00

Astrid Joosten heeft het idee dat de redactie van haar show Kanniewaarzijn overtuigingskracht mist en heeft daarom besloten om Pierre Bokma zélf te vragen voor deelname aan het programma. Dat heeft de presentatrice gezegd op NPO Radio 2. Bokma debuteerde gisteren als dé nieuwe aanwinst van Kanniewaarzijn, tot groot genoegen van Joosten. Het was haar droomkandidaat. “We moesten een nieuwe acteur bij zoeken, omdat er weleens wisselingen zijn: mensen kunnen niet altijd.

De redactie ging brainstormen over een nieuwe acteur. “Toen zeiden we in de zomer tegen elkaar: ‘Wie zouden we nou het aller-, aller-, allerliefste willen?’ Toen zei ik: ‘Nou, Pierre Bokma.’ En toen zei iedereen: ‘Ja, maar die krijg je natuurlijk niet.’ Toen dacht ik: zo zit ik niet in elkaar, ik ga hem gewoon bellen en dan zien we het wel.”

Het strikken van Bokma is dus geen redactiewerk geweest. “Als iedereen dan om mij heen roept van ‘die doet het niet’ en ‘die doet het nooit’, dan denk ik: dan zit er misschien ook weinig overtuigingskracht bij die mensen. Dan bel ik hem zelf wel en hij heeft gewoon ja gezegd.”

Verder onthulde Joosten in het interview ook dat ze tegenwoordig probeert om een paar dagen in de week geen alcohol meer drinkt. Ze voelt zich ‘s ochtends fitter als ze ‘s avonds niet gedronken heeft.

Foto: Annemieke van der Togt/BNNVARA
20 Reacties op “Astrid Joosten: ‘Mijn redactie mist overtuigingskracht’”


 1. MoreMoor

  Ze onthulde ook cupmaat C te hebben, in plaats van het veelgedachte cup B.

 2. MF

  Sind het vertrek van Van Waardenberg en Stoof niet meer gekeken.

 3. MF

  Sind het vertrek van Van Waardenberg en Stoof niet meer gekeken

 4. Norvo

  Wel typisch dat vorig seizoen Martin van Waardenberg het veld moest ruimen omdat ‘ie te oud was en de cast van Kanniewaarzijn moest verjongen (https://www.televizier.nl/categorie/actualiteiten/martin-van-waardenberg-ontslagen-bij.811341.lynkx)

  … En dus huren ze een seizoen later Pierre Bokma in die bijna een jaar ouder is dan de zogenaamd bejaarde Martin. Over dat-kan-nie-waar-zijn! gesproken

 5. Jables

  Flauw om je eigen redactie zo af te vallen.

 6. Gé BraadsleeII

  Niet erg sjiek, Assie

 7. Astrut

  Mooie vrouw, slim ook maarre…wat een arrogantie en zelfoverschatting, het lag niet aan Astrid maar aan Pierre, ze belde op het juiste tijdstip…toeval dus..en niets meer en niets minder…

 8. Vliegende non

  Het is gewoon een zeer slap aftreksel van dingen die al 25 jaar geleden op de telebuis te zien waren.
  Dit soort rotzooi hoort thuis bij RTL of SBS!

 9. marc

  Kleuter programma.
  zo mega flauw amateur toneel.

 10. Grumpy

  Beauty and brains. Heerlijke vrouw!

 11. Bart M.

  Na het wegsturen van Van Waardenberg vanwege zijn te hoge leeftijd, is het programma zijn glans verloren. Ik heb derhalve niet gekeken.

 12. Bart

  @Vliegende Non Helemaal mee eens! Ze doen echt alsof het echt iets totaal nieuw is.

 13. Rubicon

  @Norvo Spot on

 14. Rubicon

  Makkelijk ook zo’n sneer naar redactie. Jaren bezig met onderwerpen, bouwen aan het succes. En de voorlezer gaat nu shinen. Jammer

 15. Freddie

  Wat n trut, zet ff d’r ‘redactie’ te kijk…. Dat zal ook wel n stelletje van die volgzame Vara types zijn… Maar goed… Niet netjes…

 16. Pierre Karter

  Wat een geschreeuw was het weer

 17. Vliegende non

  @Marc

  En dan ook nog het publiek: lachen als een boer met kiespijn.
  Ook zij vinden er geen ene fuck aan!

 18. Annoniemus

  Ze heeft rond haar ogen ook eea laten liften zag ik !

 19. Robert

  Dus ze wil minder gaan drinken, maar haalt wel Bokma in huis.

 20. Casper

  Ook dat nog 2.0 – maar nu met acteerpogingen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.