Arjen Lubach boycot schrijvende pers

Geplaatst op Mon 11 Sep 2017 om 10:15

Arjen Lubach is gestopt met het geven van interviews aan de schrijvende pers. Dat zegt de VPRO-ster tegen NU.nl-hunk Chris Helt in de rijdende talkshow van de website. Lubach heeft de PR voor zijn tv-show teruggeschroefd. “Een paar seizoenen geleden heb ik gezegd: ‘Ik doe één groot radioprogramma, ik doe één groot televisieprogramma en ik stop met de geschreven pers.’ En jij bent er nu, maar dat is meer omdat je me ergens heen brengt. Dus als je iets praktisch verzint, doe ik ook mee.”

Dit seizoen was dat grote radioprogramma Evers Staat Op en het grote tv-programma De Wereld Draait Door. In de begintijd van Zondag Met Lubach liep hij nog álles af. “Ik weet überhaupt nooit wat promotie doet. In het eerste jaar heb ik álles gedaan. Toen stond ik op elk tijdschrift, deed ik elk belletje met elk Radio 2-programma midden in de nacht… Maar je kunt natuurlijk nooit zien wat het oplevert.

De schrijvende pers laat hij in de steek. “Je hebt dan geen controle over hoe iets overkomt. Dat kun jij ook straks doen, maar dan zie je alsnog mijn gezicht met een knipoog of een lach. Je voelt hoe ik het bedoel, dus ik heb er dan minder moeite mee.”

Bovendien is het fijn dat video-interviews zoals dit interview met NU.nl niet uitgeschreven terug te vinden zijn op internet, aldus Lubach. “De geschreven pers levert een knipselmap op, waardoor je straks wordt geconfronteerd met uitspraken van tien jaar geleden.” 

“Ik heb er schijt aan, dus ik doe niet meer mee aan die bullshit. Noem het arrogant, maar ja…

Het nieuwe seizoen van Zondag Met Lubach begon gisteren met 665.000 kijkers (12 procent).

De rijdende talkshow van NU.nl met als gast Arjen Lubach:

Foto: NU.nl








6 Reacties op “Arjen Lubach boycot schrijvende pers”


 1. anoniem

  Hmm, klinkt een beetje dictatoriaal.. Zou hij ook zo op de werkvloer zijn? :-S

 2. tessa

  Hoezo hunk? Ken leukere mannen dan Chris..

  Beetje triest MC..

 3. ag

  Hij had de promotie wel kunnen gebruiken. Ruim een derde van zijn kijkers kwijtgeraakt.

 4. Tss

  Hunk?……. Even op alfabetische volgorde
  Hark, hork…… Een omhooggevallen inktpot!

 5. W.L valk belastingdienst rotterdam

  Lubach blijft leuk maar die grapjes van twitter en concept van c central gaan al na 5 min vervelen.

 6. critikast

  Ik ken mensen die voor hem en met hem hebben gewerkt. Dit is dus helemaal Lubach: egocentrisch, dictatoriaal , snobistisch en gruwelijk elitair ! Mijn bekenden zijn gillend weggerend bij hem . Dus dit verhaal verbaast me ook niet.

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.