Arjen Lubach boycot schrijvende pers

Arjen Lubach is gestopt met het geven van interviews aan de schrijvende pers. Dat zegt de VPRO-ster tegen NU.nl-hunk Chris Helt in de rijdende talkshow van de website. Lubach heeft de PR voor zijn tv-show teruggeschroefd. “Een paar seizoenen geleden heb ik gezegd: ‘Ik doe één groot radioprogramma, ik doe één groot televisieprogramma en ik stop met de geschreven pers.’ En jij bent er nu, maar dat is meer omdat je me ergens heen brengt. Dus als je iets praktisch verzint, doe ik ook mee.”

Dit seizoen was dat grote radioprogramma Evers Staat Op en het grote tv-programma De Wereld Draait Door. In de begintijd van Zondag Met Lubach liep hij nog álles af. “Ik weet überhaupt nooit wat promotie doet. In het eerste jaar heb ik álles gedaan. Toen stond ik op elk tijdschrift, deed ik elk belletje met elk Radio 2-programma midden in de nacht… Maar je kunt natuurlijk nooit zien wat het oplevert.

De schrijvende pers laat hij in de steek. “Je hebt dan geen controle over hoe iets overkomt. Dat kun jij ook straks doen, maar dan zie je alsnog mijn gezicht met een knipoog of een lach. Je voelt hoe ik het bedoel, dus ik heb er dan minder moeite mee.”

Bovendien is het fijn dat video-interviews zoals dit interview met NU.nl niet uitgeschreven terug te vinden zijn op internet, aldus Lubach. “De geschreven pers levert een knipselmap op, waardoor je straks wordt geconfronteerd met uitspraken van tien jaar geleden.” 

“Ik heb er schijt aan, dus ik doe niet meer mee aan die bullshit. Noem het arrogant, maar ja…

Het nieuwe seizoen van Zondag Met Lubach begon gisteren met 665.000 kijkers (12 procent).

De rijdende talkshow van NU.nl met als gast Arjen Lubach:

Foto: NU.nl

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen