Anouk confronteert Herman Brusselmans op Vlaamse tv

Anouk heeft op de Vlaamse tv voor een spraakmakend moment gezorgd door haar criticus Herman Brusselmans in de talkshow Van Gils te confronteren met de column die hij over haar heeft geschreven. Dat was te zien op tv-zender Eén. Brusselmans schreef een paar maanden geleden in Nieuwe Revu een heel nare column over Anouk en die werd woensdagavond opgelezen door de host van Van Gils. Vlak daarna kwam Anouk tot zijn grote verrassing de studio in lopen.

Brusselmans schreef het volgende over Anouk: “Deze blonde del weigert om de pil te slikken omdat haar kop er nog dikker van zou worden; ze gebruikt geen condoom omdat anders de binnenkant van haar flamoes naar verbrand rubber zou smaken, en voor het zingen de kerk uit vertikt ze puur uit misplaatst feminisme, zodat er in een aantal jaar tijd zes kinderen uit haar lendenen gekatapulteerd werden.”

Niet zo heel sympathiek, en dat heeft Anouk hem ook wel laten weten. “Of ik er om kon lachen? Dat gaat misschien iets te ver, maar ik voelde me niet gelijk aangesproken of zo. Ik zag het als pure provocatie en ik had zoiets van: wat ga ik daar op zeggen? Ik heb meer altijd een beetje moeite met iedereen die overal zo’n moeite mee heeft, dat vind ik altijd heel moeilijk.”

Het enige waar ik moeite mee heb – zelf heb ik een olifantenhuid – is dat het mijn kinderen bereikt. Als jij een column uitbrengt, dan staat het bovenaan de Google-lijst. Op het moment dat kinderen mijn naam intikken om te kijken wat er over mama geschreven wordt, dan is de eerste kop die ze lezen: ‘Anouk is een blonde dikke del’. That is kinda painful. Ik vind het echt klote voor mijn kinderen.”

Brusselmans was te gast in Van Gils vanwege zijn zestigste verjaardag. Hij werd daar getrakteerd op allerlei verrassingsoptredens, waaronder dus die van Anouk. Ook zij zong een liedje voor hem.

Onderstaand ziet u het fragment van de verrassing. De verdere confrontatie kunt u zien op de website van Eén.

Foto: Eén

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen