Albert Verlinde: ‘Geen tv meer voor mij’

Albert Verlinde ziet zichzelf niet meer snel terugkeren op televisie. Dat vertelt de musicalbaas in gesprek met weekblad Story. Verlinde was afgelopen tv-seizoen nog te zien met RTL Live, maar dat is nu omgedoopt tot 5 Uur Live, zónder hem. “Ik heb afscheid genomen van RTL Boulevard en onlangs nam ik het besluit om ook met RTL Live te stoppen. Dus geen tv meer voor mij. Ik wilde me écht op het musicalbedrijf Stage Entertainment gaan richten. Een besluit waar ik geen spijt van heb.

Toch gaat zo’n tv-afscheid je niet in de koude kleren zitten. Hij zocht verwerking in het warme Portugal. “Joop van den Ende had tegen me gezegd dat ik een lange vakantie moest nemen. Het afgelopen jaar was emotioneel heel zwaar“, zegt hij.

Nu gaat alle focus op Stage. “Maar Joop vond wel dat ik even afstand moest nemen, zodat ik weer fit aan een nieuw theaterseizoen kan beginnen. En dat advies heb ik ter harte genomen. Want als Joop zegt dat je vier weken weg mag, moet je dat zeker doen.

De eerste week bleef hij in Amsterdam, daarna vertrok hij naar Portugal. “In zo’n eerste week moet je toch altijd weer afkicken van het werk. Ik ken mezelf en wilde dat in Amsterdam doen. Daarna ben ik naar Portugal vertrokken. In een prachtig resort had ik een heerlijk huis gehuurd. Alles wat ik wilde, was binnen handbereik.

Het Story-interview met Albert Verlinde, waarin hij ook vertelt over zijn nieuwe liefde, kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Jan Slagter vindt RTL Boulevard zwak zonder Albert (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen