AD wenst Wierd Duk veel geluk bij De Telegraaf

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis wenst sterjournalist Wierd Duk veel geluk bij De Telegraaf van hoofdredacteur Paul Jansen. Dat laat hij weten in NRC Handelsblad. Met de print-transfer van Duk verliest AD een van zijn bekendste journalisten. Als opiniemaker van rechtse signatuur dook Duk regelmatig op in radio- en tv-programma’s, en die media-aandacht verliest het AD nu. Nijenhuis laat weten Duk zeer dankbaar te zijn en hem ‘veel geluk’ te wensen bij de concurrent.

Duk stapt mede over omdat hij niet alleen maar columnist wil zijn. Vóór de zomer had hij in het AD nog de rubriek ‘Wierd Duk peilt de stemming’, waarin hij ontevreden rechtse burgers aan het woord liet, maar die is er nu niet meer.

Op de vraag waarom het AD stopte met deze rubriek, antwoordt Nijenhuis dat de status van de rubriek niet helder genoeg was, omdat de mening van Duk en zijn geïnterviewden dicht bij elkaar lagen.

Nijenhuis: “Is het nu journalistiek of opinie? Verder werkte het vooral tijdens de verkiezingen, daarna was de spanning er een beetje af. Wij wilden hem liever als columnist.

Bij De Telegraaf wil Duk de draad weer oppakken. “Ik denk dat het politiek profiel van die krant goed bij mij past“, zegt de journalist.

Lees ook: Sterjournalist Wierd Duk van AD naar De Telegraaf (gisteren)

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen