Zo houdt Ivo Niehe de TV Show-kijker vast

Ivo Niehe doet uit de doeken hoe hij de kijker van zijn NPO 1-hit TV Show al jaren aan de buis gekluisterd weet te houden. Dat is te lezen in de Volkskrant. Niehe hypnotiseert de kijker met zijn zoetgevooisde voice-over-stem. En inmiddels weet de presentator dat hij daar ongelooflijk goed in is. “Als er één ding is waar ik echt gevoel voor heb gekregen in de veertig jaar dat ik televisie maak, is het hoe je een verhaal componeert en opbouwt. De nadruk ligt daarbij op het creëren van momenten.”

Zo lang de kijker blijft hangen is Niehe tevreden. “Bij elke overgang die we bij de montage van de TV Show maken vragen de editor en ik ons af: blijven mensen hiervoor zitten? Ik heb inmiddels wel 320 trucs om de aandacht vast te houden.”

Bij veel van die trucs zet Niehe de voice-over in. “Als er in een interview even niets gebeurt, dan zeg ik bijvoorbeeld ‘En dan gebeurt er dit.’ Dan gaat de deur open en komt er iemand binnen, waardoor je aandacht weer gevangen is. Een andere mooie is als je in de voice-over zegt: ‘En dan denk je, nu zal hij wel… maar nee. De reactie die hij op het gebeurde heeft zal u straks verbazen.’

Het gaat erom dat je je verplaatst in het effect dat iets heeft op het publiek“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: Avrotros/Roy Beusker

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen