‘Woonprogramma’s op tv massaal in scène gezet’

Woonprogramma’s op televisie worden massaal in scène gezet. Dat stelt Edwin Evers in reactie op de terugkeer van het programma Huizenjacht in de vooravond op SBS 6. Toen Huizenjacht ter sprake kwam, gaf Evers’ sidekick Niels van Baarlen aan: “Het zijn allemaal van die doorgestoken programma’s. Net als TV Makelaar. Ik ken wel makelaars die aan die programma’s hebben meegewerkt en die zeggen: ‘Uiteindelijk hebben die mensen die meedoen allemaal al een huis gekocht‘.”

Eén van de huizen die dan voorbijkomen in zo’n TV Makelaar-aflevering is gewoon al gekocht door de kandidaten, meent Van Baarlen. “Hetzelfde met die chaletprogramma’s op zaterdagochtend. Dat je je geld kunt beleggen in zo’n stacaravan. Dan zie je zo’n gelukkig koppel dat zo’n stacaravan gaat kopen.”

Evers zag dat chaletprogramma ook een keer. Hij vertelt: “Wij zaten een keer voor de tv en we kenden de helft van het koppel. We dachten van: waar doet hij het van? Hij deed het ook nergens van! Hij was ingehuurd als acteur. Dat is televisie natuurlijk, hè. Alles wordt bij elkaar gemanipuleerd. Het zijn gewoon heel lange reclameblokken dat soort programma’s.

Rick Romijn vindt het schandalig. “Er moet wel gezegd worden aan het begin dat er gebruik wordt gemaakt van acteurs.”

Foto: SBS/Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen