Wijnberg vindt Barcelona-verslag Shownieuws treurig

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent, heeft donderdagavond met ongeloof naar het Barcelona-verslag van Shownieuws gekeken. Dat laat hij blijken op Twitter. Ook Shownieuws opende donderdag met de terreuraanslag in Barcelona. De focus lag echter niet op de dertien doden en tientallen gewonden die daarbij vielen, maar op het leed van de deels in Barcelona woonachtige Maik de Boer. “Maik de Boer is verschrikkelijk geschrokken door de aanslag in Barcelona vanavond.

Met deze openingszin zette Celine Huijsmans de toon voor de rest van het openingsitem. “Maik kan maar nauwelijks bevatten dat hij ontsnapt is aan deze gruweldaad“, klonk het daarna.

De Boer zat veilig thuis op honderden meters van de plek toen de aanslag plaatsvond. Die afstand werd door Shownieuws goed in kaart gebracht met gebruik van Google Earth.

In de uitzending gaf De Boer aan helemaal te shaken: “Ik ben natuurlijk enorm geschrokken. Het is hier om de hoek van waar ik woon. Sterker nog: vanochtend liep ik nog daar rond. Het had zomaar twee uurtjes later moeten zijn.”

Het leed is voor de stylist bijna niet te overzien. “Het is echt doodeng al die helikopters die over mijn huis vliegen.

Wijnberg vond het tenenkrommend: “Er is weinig zo treurig als Shownieuws dat BN’ers gaat opzoeken omdat ze ‘in de buurt’ waren van een aanslag.

Claudia de Breij tegen Wijnberg: “Behalve misschien BN’ers die in de dagen erna vertellen dat ze daar laatst nog waren, op de bewuste plek. #nuwelheeldichtbij.

Inmiddels probeert De Boer zich rustig te houden. “Het komt steeds dichterbij“, besluit hij.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen