‘Waarom Boer Zoekt Vrouw niet op Televizier-longlist?’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD begrijpt niet dat kijkcijfermonster Boer Zoekt Vrouw niet op de door het publiek geselecteerde longlist voor de Gouden Televizier-Ring 2017 staat. Dat heeft ze laten weten op NPO Radio 1. Het publiek koos 20 programma’s, maar de datingshow van Yvon Jaspers zit daar niet bij. “Woensdag werd de longlist van de Televizier-Ring bekend en daarop ontbreekt weer één programma en dat snap ik al jaren niet: Boer Zoekt Vrouw”, zegt de televisiekenner.

De Jong kan het niet plaatsen. “Hoe kan het toch dat dat programma altijd over het hoofd wordt gezien door de kijkers? We kijken er met 4 miljoen mensen naar.”

Al die kijkers stemmen blijkbaar toch niet op Boer Zoekt Vrouw. “Je verwacht toch dat er wel íemand op stemt. Het zal vast nog worden toegevoegd door de organisatie, maar mensen, hierbij een oproep: stem ook eens een keer op Boer Zoekt Vrouw!

Heeft ze zelf wél op het datingprogramma gestemd? “Ik stem nooit op de Televizier-Ring.”

Televizier gaat zelf nog vijf programma’s toevoegen aan de longlist. De lijst van 25 programma’s wordt uiteindelijk teruggebracht tot drie genomineerden.

Foto: KRO-NCRV, Wessel de Groot

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen