Volkskrant wacht op excuses Peter R. aan Hofman

Tv-recensent Haro Kraak van de Volkskrant vindt het opvallend dat Peter R. de Vries nog geen excuses heeft aangeboden aan BNN-ster Tim Hofman. Dat laat hij blijken in de krant. De Vries was vorige week bikkelhard voor Hofman, die een gebroken kaak werd geslagen tijdens opnames van #BOOS. Hoewel De Vries de beelden nog níet had gezien, oordeelde hij dat Hofman de kaakslag had uitgelokt en nam hij het op voor de dader. Maar toen zette Hofman de beelden online.

Dat Hofman een jeugdprogramma maakt en daarom wat irritant over kan komen, kwam duidelijk naar voren op de beelden: hij schoot een confettikanon af en deed kinderachtig met een pot augurken. Maar de agressie die daarop volgde van huisbaas Ton Hendriks en zijn maten was buitenproportioneel.

Ook Kraak vindt de heren wel érg agressief. “Wat opvalt is dat de schermutseling enorm veel agressie oproept bij Hendriks en zijn collega, terwijl de anderen de situatie proberen te kalmeren“, zegt hij. “Keer op keer rennen Hendriks en zijn collega agressief op de crew af. Ook als er niets meer aan de hand is.”

Hij heeft het idee dat Hendriks en zijn maten wel vaker agressief uit de hoek komen. “Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat deze vastgoedmannen het wel gewend zijn om een conflict met geweld op te lossen. Ook de instinctieve neiging om het bewijsmateriaal te vernietigen zegt weinig goeds.”

Uiteindelijk heeft Hendriks besloten om zijn excuses aan te bieden. “Excuses kwamen niet van Peter R. de Vries, die, conform de verwachtingen, maandag in RTL Boulevard zei dat Peter R. de Vries gelijk had.

De Volkskrant-recensie ‘Nog even over de gebroken kaak van Tim Hofman’ kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Lees ook:
Peter R. de Vries vindt dat Tim Hofman niet spoort (vorige week)
Peter R. de Vries houdt vast aan kritiek op Tim Hofman (vorige week)
Peter R. zelfs na excuses huisbaas boos op Tim Hofman (deze week)

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen