Volkskrant laakt Jensen als Amerika-expert bij RTL

Het is respectloos voor de kijker dat RTL Summer Night zijn kijkers tegenwoordig Robert Jensen serveert als Amerika-deskundige. Dat schrijft tv-recensent Frank Heinen in de Volkskrant. RTL-talkshowhost Beau van Erven Dorens is ontzettend blij met Jensen als Amerika-deskundige, maar Heinen ziet dat anders. “Redacties, ik ben niet gek. Ik weet wanneer ik als een halve zool word behandeld. Soms geloof ik dat ze bij talkshows echt denken dat al hun kijkers totaal zwakzinnig zijn.

Volgens Heinen denkt RTL dat het de kijker ‘echt geen bal uitmaakt door wie de actualiteit bebabbeld wordt, als het maar iemand is die ze al vaker hebben gezien’. Dat is volgens hem niet zo. “Doe je werk en laat mensen met verstand van zaken aan het woord.

Jinek maakte zich onlangs schuldig aan hetzelfde door Frederique van der Wal te laten praten over haar visie op de Amerikaanse politiek, vindt Heinen.

Heinen wil deskundigheid aan tafel. “Maar nee, liever bekende mensen ‘die er weleens komen’. Liever ervaringsdeskundigen dan echte.”

De recensie ‘Redacties van talkshows lijken echt te denken dat al hun kijkers totaal zwakzinnig zijn’ kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen