Volkskrant laakt Jensen als Amerika-expert bij RTL

Geplaatst op Fri 11 Aug 2017 om 10:18

Het is respectloos voor de kijker dat RTL Summer Night zijn kijkers tegenwoordig Robert Jensen serveert als Amerika-deskundige. Dat schrijft tv-recensent Frank Heinen in de Volkskrant. RTL-talkshowhost Beau van Erven Dorens is ontzettend blij met Jensen als Amerika-deskundige, maar Heinen ziet dat anders. “Redacties, ik ben niet gek. Ik weet wanneer ik als een halve zool word behandeld. Soms geloof ik dat ze bij talkshows echt denken dat al hun kijkers totaal zwakzinnig zijn.

Volgens Heinen denkt RTL dat het de kijker ‘echt geen bal uitmaakt door wie de actualiteit bebabbeld wordt, als het maar iemand is die ze al vaker hebben gezien’. Dat is volgens hem niet zo. “Doe je werk en laat mensen met verstand van zaken aan het woord.

Jinek maakte zich onlangs schuldig aan hetzelfde door Frederique van der Wal te laten praten over haar visie op de Amerikaanse politiek, vindt Heinen.

Heinen wil deskundigheid aan tafel. “Maar nee, liever bekende mensen ‘die er weleens komen’. Liever ervaringsdeskundigen dan echte.”

De recensie ‘Redacties van talkshows lijken echt te denken dat al hun kijkers totaal zwakzinnig zijn’ kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL
22 Reacties op “Volkskrant laakt Jensen als Amerika-expert bij RTL”


 1. René

  Jensen was de enige Nederlandse Amerika kenner die winst van Trump voorspelde. Maakt hem een betere Amerika kenner dan menig andere!

 2. Sander

  Dit is te simpel van hem, hoe doet er goed aan om het fragment eens te bekijken. Hij is er niets wel eens geweest, hoe heeft tv gemaakt over hoe mensen over de politiek denken.

 3. west

  Er is maar 1 Amerika kenner , en dat is Charles Groenhuijsen !
  heeft zijn diensten wel bewezen bij het NOS journaal

 4. Arie

  Helemaal eens met Rene.
  Jensen was de enige die de Trump winst voorzag.
  Daarmee zet hij al die zogenaamde kwaliteitskrantjes die nu commentaar op hem hebben voor de komende 4 jaar te kakken.
  De arrogantie van gastjes zoals Heinen kent geen grenzen ondanks dat ze nooit bewezen hebben zelf wel over enige deskundigheid te beschikken.

 5. Bart Wijnen

  Of iemand een kenner is, laat ik in het midden. Ik vind dat het goed is als meer personen dan de ‘vaste kliek’ in praatprogramma’s hun mening of zienswijze kwijt kan. Daar zijn kijkers en luisteraars bij gebaat. Laat het aan de consument over of en hoe ze daar mee omgaan en ze de spreker als kenner bestempelen.

 6. Eddy Emmer

  Voor iedereen die naar Jensen heeft gekeken voor de Amerikaanse verkiezingen was het totaal geen verrassing dat Trump heeft gewonnen. Maar laat Frank van de Volkskrant maar elke dag naar Nieuwsuur kijken en denken dat het hij dan objectief wordt geïnformeerd.

 7. Jensen For President

  Jensen is ook de enige die niet van oost naar west is gevlogen maar het vergeten (Trump) midden heeft bezocht en onderzocht.
  Dit in tegenstelling tot linkse propaganda types als die van de “volkskrant”!
  Types als deze Heinen zijn klonen, kopieerders van de linkse media in de VS.

  Eens met René en Bart Wijnen.

 8. Hugo

  Waar ik mij aan ergert is het feit dat allochtonen alleen Nederlanders genoemd worden als ze iets groots gepresteerd hebben. En dat doet deze meneer ook. Ene honkballer, Kenley Jansen, best betaalde sporter uit het koninkrijk (net als Andrew Jones destijds) werd met trots Nederlander genoemd door meneer Jensen. Dat deze jongens geboren en getogen Antillianen zijn wordt nergens vermeld. Ze spreken niet eens Nederlands.

  Las net ook dat ene Tunesiërs de rol van Jafar in Disneyfilm Aladdin mag gaan spelen, en ja hoor hij is ineens de Nederlander geworden. Heel apart, want anders had men ze gewoon allochtonen genoemd of een aanwijzing naar land van herkomst.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Kenley_Jansen

  http://www.msn.com/nl-nl/entertainment/entertainmentnews/marwan-kenzari-inderdaad-in-aladdin/ar-AApRdrm?li=BBoPEwG

 9. F'iscadel

  Inderdaad, echte Nederlanders eerst en Trump is een held!!

 10. Hugo

  Zo te zien doen ze het allemaal. Uit luiheid of uit sensatie?

  https://www.metronieuws.nl/xl/sport/2016/12/contract-van-80-miljoen-voor-nederlandse-honkballer

 11. John

  En Who the hell is Frank Heinen? ????

 12. Bart

  @Bary Wijnen helemaal eens

 13. Sandra

  @Hugo

  Klets niet zo. Marwan Kenzari werd altijd al Nederlander genoemd, zij het soms Nederlander van Marokkaanse komaf. Misschien kijk jij te veel op Geenstijl, Powned e.d.?

 14. koos

  Heinen?
  Nooit van gehoord en wie leest er nou nog dat voorheen rooms katholieke blaadje dat volkskrant heet.

  De volkrant is een hobbykrantje voor linkse , vaak ranzige, figuren.

 15. Ka

  @F’iscadel, ja joh. Over een tijdje sta jij ook zo in de rij voor een kunstgebit, als je die al hebt. O, wat is jou vriendje Trump toch ”goed” bezig in Amerika…

  http://www.tubantia.nl/buitenland/veldhospitaal-redt-arme-tandloze-amerikanen~a18821f5/

 16. Robert

  Jensen is een aparte, maar ik mag m wel. Durft eens wat anders te zeggen.

 17. Misha

  Heinen moet zich niet zo aanstellen. Jensen is in Amerika geweest en heeft onderzoek gedaan naar de politieke voorkeur van de Amerikanen en naar de achterliggende redenen. In dit geval is hij dus zeker een deskundige.

 18. graaier

  Volkskrant is leuk om aardappelschillen in te verpakken of voor overtollig stront van m’n hond.

 19. Dik

  @west. De anker man voor het journaal. Snap niet dat rob trip dit voorzit!

 20. Rick

  Jensen is een noodzakelijk ander geluid op de Nederlandse televisie. Hoop dat hij wat vaker op tv komt.

 21. Doe

  Jensen is een prima uithangborg voor mensen die 1 laag diep kunnen nadenken.

 22. animo

  graaier duur papier niet als je hem uitgelezen hebt natuurlijk

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.