Vincent Bijlo vindt Marianne Zwagerman schreeuwlelijk

Vincent Bijlo, radiorecensent van het AD, vindt Marianne Zwagerman een schreeuwlelijk. Dat laat hij blijken in zijn column in de krant. Bijlo hoort Zwagerman regelmatig voorbijkomen met haar columns op BNR Nieuwsradio, maar zet zijn radio dan graag een toontje lager. “Ze heeft een stem als een misthoorn. Als zij een column voorleest, is haar geloei ook zonder dat je BNR hebt aanstaan te horen. Ze brult het suffige hardhorende Nederland de schellen van de oren“, schrijft hij.

Zwagerman is met haar geschreeuw vooral uit op aandacht, meent hij. “Ze geeft gepeperde meningen die soms nergens op slaan, maar dat maakt niet uit, ze doen stof opwaaien. En stof is het waarvoor de columnist leeft.”

Ze is beroepsdwars, stelt Bijlo. “Ze klinkt alsof ze aan de eettafel zit tussen heel veel gezinsleden die een wedstrijdje ‘wie heeft de grootste bek’ doen.”

Zelfs als hij het met haar eens is, trekt Bijlo uit frustratie de kant van de tegenpartij. “Ze trompettert het zo triomfantelijk uit’, dat ik vaak automatisch partij kies voor de schenen waar zij tegenaan trapt.”

Zwagerman haalt haar schouders op voor de kritiek van Bijlo. “Ik begon m’n carrière op de verkoopbinnendienst. Omdat ik zoveel herrie maakte werd ik al snel de baas, kon ik in een eigen kantoor 🤓“, twittert ze. “Herrie maken is goed.

De AD-column ‘Zwagerman’ van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA/DWDD

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen