Van Gelder weer in schijnwerpers: vanavond in Slimste

Jochem van Gelder keert vanavond voor het eerst sinds zijn ontslag bij SBS 6 weer even volop terug in de schijnwerpers. Hij doet mee als kandidaat in de NPO 2-hitquiz De Slimste Mens. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Er zijn twee nieuwkomers in de aflevering van vanavond. Naast Van Gelder gaat het om Hannelore Zwitserlood, bekend als nieuwslezeres van Radio 538. Ze nemen het allebei op tegen de presentatrice van Radar Radio, Mischa Blok, die de show van gisteren won.

Van Gelder zal ongetwijfeld hopen dat hij zich met zijn optreden in De Slimste Mens in kaart weet te spelen bij tv-bazen in Nederland. De presentator heeft nog geen nieuwe werkgever gevonden. Hij heeft zelfs een gesponsord programma aangenomen dat vanaf december te zien is op zaterdagochtenden bij RTL 4.

KRO-NCRV-presentator Daan Nieber legde onlangs uit dat veel BN’ers De Slimste Mens gebruiken voor een carrièreboost. “Kijk, zo’n programma als De Slimste Mens is natuurlijk wel een heel mooi podium.

Uiteindelijk is het wel zo dat dit soort programma’s – en dat geldt ook voor andere BN’er-programma’s op tv – vaak worden gebruikt om je carrière een boost te geven of op een andere plek te komen. Ik doe daar ook aan mee en ik zag dat ook wel als een kans. Dan moet je wel zorgen dat je er lang genoeg in blijft zitten.

Of Van Gelder het langer dan één dag volhoudt, is vanavond te zien, vanaf 20.25 uur op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen