Vader ‘Meisje van Nulde’ zeer teleurgesteld in RTL 4

Martin Huisman, de vader van de in 2001 vermoorde Rowena Rikkers, is zwaar teleurgesteld in RTL 4. De zender heeft een grap van Gordon over zijn dochter, ook wel bekend als het Meisje van Nulde, opnieuw uitgezonden. Dat laat hij weten aan Hart van Nederland. Vorig jaar was in een aflevering van het RTL 4-programma Geer en Goor Zoeken Een Hobby te zien hoe Gordon in bed ligt naast Gerard Joling en vervolgens grapt: ‘Ik word weer wakker naast het Meisje van Nulde, zie ik.’

Huisman deed zijn beklag bij RTL 4 en die antwoordde hem: “We begrijpen dat de uitspraak over uw dochter zeer kwetsend is en wij betreuren dan ook dat dit fragment is uitgezonden. Inmiddels is de betreffende uitspraak uit de aflevering verwijderd. Het is nooit onze bedoeling geweest om de nabestaanden te kwetsen en wij bieden daarvoor onze oprechte excuses aan.

Maar tot Huismans verbazing ziet hij nu een promo lopen op RTL 4 waarin de grap tóch weer voorbijkomt. De betreffende aflevering wordt aankomende vrijdag weer herhaald.

De advocaat van Martin Huisman, Sébas Diekstra, wil van RTL weten hoe dit kon gebeuren. “Ik eis vandaag nog een reactie op de vraag waarom het bewuste fragment niet is verwijderd zoals is toegezegd.

Verder wil ik weten of tijdens de herhaling volgende week het fragment nu eindelijk wel is verwijderd.

Foto: RTL Nederland/Talpa

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen