Tv-hit Vermist verhuist van NPO 1 naar SBS 6

Televisiehit Vermist verhuist van NPO 1 naar SBS 6. Het programma keert op woensdag 11 oktober terug op de buis als Team Vermissingen. Dat bevestigt de zender in het AD. Vermist was in januari 2015 voor het laatst te zien op NPO 1 en trok toen 1,5 miljoen kijkers. Dat zou een megapubliek zijn voor SBS 6. Het station moet wel op zoek naar een nieuwe presentator, want Jaap Jongbloed verhuist niet mee. Hij sprak destijds nog zijn zorg uit over een verhuizing van de formule naar RTL of SBS.

Jongbloed vertelde toentertijd: “Ik maak me wel een beetje zorgen dat er een commercieel aftreksel van Vermist bij SBS of RTL verschijnt. Ik vind het bij uitstek een Publieke Omroep-programma. Hier is geld en aandacht waardoor je een gedegen en integer programma kunt maken.

Hij had er veel onbegrip voor dat NPO 1 de stekker uit de show trok. “Ik vind het tamelijk onbegrijpelijk van de Publieke Omroep dat een programma dat een publieke functie heeft te stoppen, terwijl er van het begin tot het einde tussen de 1,2 en 1,5 miljoen mensen naar gekeken hebben.

Eind 2014 liet RTL 4-baas Erland Galjaard al weten geïnteresseerd te zijn in een eventuele overname van Vermist, maar Jongbloed wilde niet meeverhuizen: “Ik vind het een compliment dat hij interesse heeft, maar ik ben met hart en ziel aan de TROS, pardon AvroTros, verbonden. Het is bovendien geen beslissing van AvroTros geweest, ik voel me door de directie gesteund.

Jongbloed is Avrotros altijd trouw gebleven. In 2006 trok John de Mol al aan hem. Hij wilde Vermist naar de toenmalige tv-zender Talpa halen. “Vermist kon naar Talpa. Sterker nog, er is behoorlijk aan ons programma getrokken door De Mol”, zei hij toen.

Dat Vermist nu doorgaat op SBS 6, maakt Jongbloed niet verdrietig. Hij is nu iets positiever, omdat Vermist-eindredacteur Loes Leeman erbij betrokken is. In het AD: “Het is heel fijn dat er weer aandacht komt voor vermiste personen. En ik weet dat het bij Loes in goede handen is.

Foto: Avrotros

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen