Spijkerman wil niet terug op tv, ook niet bij MAX

Jack Spijkerman, wiens carrière zo ongeveer ophield toen hij in 2005 overstapte van de VARA naar John de Mols tv-zender Talpa, ziet niet meer te wachten op een televisiecomeback. Dat heeft hij gezegd op Radio 10. Spijkerman vindt het mooi geweest. “Ik heb nooit gezegd dat ik stop met televisie, maar: ik mag alles en ik moet niks. Ik heb nog wel de serie Koning Voetbal gedaan met Johnny de Mol en Viggo Waas. Dat hadden we graag doorgezet, maar dat stopte op een gegeven moment.

Als die RTL 7-show weer terugkomt, mogen ze Spijkerman bellen. “Voetbal vind ik nou eenmaal leuk. Verder hoeven ze me niet te vragen voor Wie is de Mol of wat dan ook. De jonge generatie moet tv maken en ouderen moeten op een gegeven moment plek maken. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Johan Derksen.”

Dus Omroep MAX hoeft ook niet te bellen? “Nee, of het moet iets zijn dat ongelooflijk is.”

Er is volgens Spijkerman niets dat hij nog per se op televisie zou willen doen. “Dat zou ik niet kunnen bedenken. Ik schrijf en brainstorm op verzoek van sommige mensen bij de omroepen. Dat vind ik heel leuk, maar allemaal op vrijwillige basis.”

Hij geniet nu goed van zijn Talpa-miljoenen. “Ik doe alleen maar leuke dingen. Als ik vanavond denk: ik ga nog een week op vakantie, dan ga ik nog een week op vakantie. Ik heb een fantastisch leven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen