Scenarioschrijver Moordvrouw na zes jaar weg bij serie

Lex Passchier stopt na zes jaar als dé scenarioschrijver van Moordvrouw. Dat heeft hij bevestigd in de WNL-show ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Passchier is al sinds de start betrokken bij de RTL 4-serie. Sinds het derde seizoen schreef hij op een uitzondering na álle afleveringen van de serie. Nu is dat voorbij. “Ik heb besloten dat ik er na zes seizoenen mee stop. Ik heb er nu zestig gedaan en dat voelt als een mooi moment om andere dingen te gaan doen en niet in herhaling te vallen.”

Moordvrouw kan ook wel wat vers bloed gebruiken, denkt Passchier. “Ik denk dat het ook voor de serie goed is dat het zich opnieuw uitvindt en een andere kant opgaat. Je moet je niet te comfortabel gaan voelen met wat je doet. Het voelt als een goed moment om na zes seizoenen te zeggen: ‘Tot hier.’”

De Wendy van Dijk-serie wordt nog altijd goed bekeken. “Het is zo’n mooie serie en zo’n succes, dus je beseft wel heel erg wat je loslaat, maar ik weet zeker dat zo’n beslissing ook weer nieuwe dingen oplevert. Ik heb het ook wel vaker gedaan dat ik dacht: ja en dit was mooi en nu door naar iets anders en niet blijven hangen in iets. Dat punt was nu aangebroken.”

Hoofdrolspeelster Van Dijk bedankt Passchier. “Ik wil je enorm bedanken voor al die afleveringen Moordvrouw die jij geschreven hebt, nagenoeg in je eentje. Dat is toch ongelooflijk? Wie kan dat nou zeggen. Zes seizoenen lang. Daar kun je ontzettend trots op zijn. Ik ben het in elk geval. Ik ga jou ontzettend missen volgend seizoen.

Foto: Omroep WNL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen