SBS 6 zet Sandra Schuurhof op coldcase-show

SBS 6 zet Sandra Schuurhof op het nieuwe studioprogramma waarin de politie probeert om met behulp van de kijker ‘cold cases’ op te lossen. De definitieve programmanaam is Cold Case: Dader Gezocht. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Schuurhof stelt elke aflevering één onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. “De kijker kijkt mee met onderzoeken die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden.

De kijker kan helpen door tips te geven. “Niet alleen over de zaak zelf maar ook als ergens specifieke expertise voor nodig is. Iets wat het onderzoeksteam niet heeft kunnen bedenken of over het hoofd heeft gezien. Denk aan vragen als: op wat voor manier had de dader binnen kunnen komen? Waar heeft men bepaalde kleding kunnen kopen?

SBS 6 kan nog wel even door met het programma. “Nederland telt ongeveer 1.500 cold cases, onopgeloste levensdelicten of zeer ernstige delicten waarop een minimale gevangenisstraf van 12 jaar staat.”

Schuurhof werkt in het programma samen met politiewoordvoerder Bernhard Jens. Hij vertelt het verhaal terwijl het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd met behulp van reportages, reconstructies en tests.

Cold Case: Dader Gezocht wordt geproduceerd door Zodiak Nederland en updates over de cases verschijnen in Hart van Nederland.

De eerste aflevering is op zondag 1 oktober om 21.30 uur op SBS 6.

Lees ook: Politie komt met cold-caseprogramma op SBS 6 (9 januari 2017)

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen