RTL Nederland pleit voor één NPO-zender minder

Sven Sauvé, de nieuwe algemeen directeur van RTL Nederland, vindt dat de NPO één tv-zender te veel heeft. Hij wil dat de publieke omroep terug gaat naar twee tv-kanalen. Dat zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Sauvé is naar eigen zeggen een voorstander van een sterke publieke omroep. “Maar wel een die niet marktverstorend is. Nergens anders in Europa kan een met belastinggeld gefinancierde publieke omroep zo onbeperkt in de reclamevijver vissen“, klaagt hij.

De STER zit partijen als RTL echt in de weg, meent Sauvé. “Er wordt met regelmaat gestunt met deals waar de overige partijen niet tegenop kunnen. Marktverstoring in de meest pure zin van het woord.

In de huidige discussie over de afschaffing van de STER heeft de NPO gezegd dat ze dat prima vindt, maar dat de 200 miljoen euro per jaar die dat kost, dan wel door de overheid moet worden bijgelapt.

Onzin, vindt Sauvé. “Er valt bij de NPO nog veel winst te behalen op het gebied van efficiency. Kijk alleen al naar de hoeveelheid kanalen, ook online.”

De NPO kan volgens hem makkelijk inkrimpen. “Begin eens met het schrappen van één tv-zender en de vele dure programma’s op het gebied van entertainment en sport, genres waar kijkers ruimschoots in worden bediend door de commerciële partijen.

Publieke omroep prima, maar dan wel met onderscheidende programma’s op een doelmatige manier”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen