Roxeanne Hazes: ‘Veel negatieve reacties op DWDD’

Roxeanne Hazes heeft veel negatieve reacties gekregen op het nieuws dat zij komend seizoen de huisband is van De Wereld Draait Door. Dat heeft de zangeres gezegd op NPO 3FM. Hazes begrijpt de reacties. “Ik snap dat de keuze opvallend is voor heel veel mensen. Dat kan ik goed begrijpen aangezien ik de afgelopen jaren in een bepaald genre heb gezeten wat je niet meteen associeert met DWDD. Ik heb daardoor erg veel zin om de mensen die een beetje sceptisch zijn te verrassen.

Ze treedt in de voetsporen van allemaal gerespecteerde bands. “Natuurlijk is het intimiderend en het is erg spannend, maar het is voor mij een enorme uitdaging om dit juist expres nog harder te gaan nailen met mijn band samen.”

Zelf wil Hazes erg graag de popkant op. “Ik heb de afgelopen drie jaar hard gewerkt om een unieke sound te creëren. Ik denk dat ik goed op weg ben. Ik denk wel dat mensen daarom heel erg sceptisch zijn.”

Je mag eerlijk weten dat ik ook een hoop negatieve reacties krijg. Van: ‘Dit hoort hier niet thuis.’ Ik begrijp het wel, maar volgens mij weten ze niet goed waar ik nu mee bezig ben. Elke mening wordt gehoord en laat me voorop stellen: ik ben blij met elke mening. Maar ik heb heel erg veel zin om die mensen te verrassen. Ik weet ook zeker dat ik dat ga doen.”

Die negativiteit haalt Hazes niet neer. “Hier voed je mij echt mee. Het is een soort brandstof voor mij.”

Van wie krijgt ze die reacties eigenlijk? “Ik krijg voornamelijke negatieve reacties van oudere mensen. Dan heb je het over vijftigplus. Het is voor de oudere Nederlanders wat heftig. Ik hoor mensen zeggen: ‘Het is niet Hazes.’ Maar ik hoef toch niet mijn vaders muziek te zingen?

Foto: Lois Cohen/VARA Persbericht

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen