Rob Geus blijft bij SBS: ‘Maar ik geloof in YouTube’

Geplaatst op Sun 13 Aug 2017 om 11:37

Rob Geus blijft televisiemaken voor SBS 6, maar wordt ook actief op YouTube. Hij begint er een eigen videokanaal. Dat vertelt de tv-keurmeester dit weekend in Het Parool. Geus wil zelf zijn eigen content gaan doorgeven en daarvoor is YouTube het ideale platform. “Samen met musicalster Jeremy Sno ga ik een YouTubekanaal beginnen. Elke week gaan we bekende Nederlanders interviewen. Maar het kan ook dat we misstanden aankaarten. Eigenlijk kunnen we alles doen.

Ondertussen blijft hij wel gewoon onder contract bij SBS. “Zeker. Maar ik geloof in YouTube. Dit kanaal voelt voor mij als eventjes in een andere speeltuin op de schommel gaan.

Geus is druk, maar stopt wel met zijn ‘keurmerk’ voor restaurants, dat sinds een uitzending van het programma Rambam een waardeloos imago heeft. “Met mijn keurmerk stop ik aan het einde van dit jaar. Ik maak al mijn keuringen af, maar dan wil ik me vol richten op het restaurant.

Hij doelt op zijn eigen pannenkoekenrestaurant. Is dat lucratiever dan het keurmerk? “Het gaat mij niet om het geld.

Het Parool-interview met Rob Geus kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS/Elvin
14 Reacties op “Rob Geus blijft bij SBS: ‘Maar ik geloof in YouTube’”


 1. Jan Maarten

  Deze zelfbenoemde ‘knappe’ man is het lachertje van Hilversum. En ver ver daar buiten.

 2. Drop Geus

  Spannend zeg, BN’ers van de D-categorie laten interviewen door 2 nobody’s. Een gat in de markt, dat niemand daar eerder aan gedacht heeft.

 3. hcsnemtuG

  Rob Geus denkt dat hij de eerste is op Youtube. Tv-sterren gaan(hebben) het nog moeilijk krijgen met de overgang naar online

 4. Menno

  Ik denk dat er maar weinig echte ‘sterren’ zullen zijn die hieraan mee willen werken. Bij een lancering van iets van hem ging hij de dag ervoor mensen zelf opbellen om ze over te halen erbij te zijn. Om het voor de pers nog een beetje aantrekkelijk te maken. Mensen die hij zelf niet eens persoonlijk kende. Semi bn-ers enzo. Best heel verdrietig.

 5. Bertje

  Ik geloof meer in YouTube dan in SBS6.

 6. Rick

  ‘Vermist’ naar SBS6. Maar dat lees je niet op deze site. Dit is alleen maar een roddelrubriek

 7. Bart

  @Rick Is al een tijdje geleden naar buiten gekomen. Wie denk jij voor de presentatie? Ik zou zeggen Rik van de Westerlaken en Gallyion van Vessem.

 8. Rick

  @Bart; idd Rik. Geen Gallyion.

 9. Bart

  Waarom geen Gallyion?

 10. Rick

  Gayllion is teveel HVN

 11. Laurens

  Snap niet wat SBS nog in deze man ziet. Een paar jaar geleden was zijn (enige)programma een hit, maar dat is al lang voorbij! Heel snel op projectbasis verder, al kan ik geen enkel programma verzinnen!

 12. Bart

  @Laurens Helemaal eens. Daar begrijp ik ook echt niets van. Ooit een hit gehad met De Smaakpolitie. Dat is wel klaar. Verder nergens geschikt voor.

 13. josdays

  Sinds ik deze meneer zijn kunstgras heb zien stofzuigen neem ik hem niet meer serieus.

 14. Sjors

  die foto van de Rob Geus zegt eigenlijk alles over sbs6, dit is een van hun sterren! do i say more? John, denk hier nou eens goed over na, hier wil je toch geen zender mee hebben? Wat zijn dat toch voor types waar jij op valt? Neem eens echte grote namen op je zender!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.