Privé en Telegraaf pakken uit: ‘Jan Slagter sekteleider’

De Telegraaf en weekblad Privé pakken vandaag groot uit met een verhaal over Omroep MAX-baas Jan Slagter. Hij probeert tien jaar uit zijn cv, waarin hij een soort sekteleider was, te verdoezelen. Dat is vandaag te lezen in de krant. Volgens Privé wordt in Slagters cv nadrukkelijk niet vermeld ‘dat Jan halverwege de koddige jaren zeventig ook nog een andere carrière had, waarin hij zingend en met bijbeltjes langs de deuren ging en zich manifesteerde als een soort sekteleider!’

Slagter zou een vooraanstaand figuur van de Haagse groep Jesus People zijn geweest. Hiervoor wierf en bekeerde hij nieuwe leden, meldt Privé. “Op schaarse foto’s uit die tijd zien we een wel zeer langharige Jan zingend en gitaarspelend op straat en het Avondmaal gebruikend.”

Andere leden van Jesus People vertellen in het blad dat hij een vrouw zwanger maakte door met haar te bidden. “Een vrouw die hem daar – zo vertelt ze – tot de dag van vandaag dankbaar voor is.”

Medelid Bas van Doorn in Privé: “Toen hij bekend werd door Omroep MAX heb ik hem gemaild met de vraag of hij de Jan Slagter was die vroeger bij me over de vloer kwam. Hij antwoordde toen: ’Dat ben ik’. Daar bleef het bij. Op de vroegere site van Jesus People moesten zijn getuigenissen later onleesbaar worden gemaakt en álles waar zijn naam genoemd werd moest verwijderd worden, anders zou hij naar de rechter stappen.”

Ik wil Jan Slagter niet zwart maken, maar als je verzwijgt dat je tien jaar voorganger en een aanhanger van Jesus People bent geweest, dan ben je geen eerlijk mens.

Het Privé-artikel ‘JAN SLAGTER maakt vrouw zwanger… BÍDDEND!’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen